e- Asistent za starše

Obveščamo vas da šola omogoča uporabo pripomočka eAsistent za starše. V nadaljevanju vam predstavljamo možnosti, ki jih eAsistent staršem omogoča in omejitve, ki jih bo pri njegovi uporabi postavila šola.

Osnovni brezplačni paket eAsistent omogoča staršem:

– Elektronsko komunikacijo s šolo
Starši boste lahko preko sistema elektronskih sporočil v eAsistentu razredniku pošiljali nujna sporočila.
Učitelji preko elektronske pošte v nobenem primeru ne bodo reševali, razpravljali, komentirali ali odgovarjali na sporočila staršev o vzgojni ali učni problematiki ter ostalih vsebinskih vprašanjih, ki se tičejo dela, organizacije in dogajanja na šoli. Trdno verjamemo, da je osebni stik ključnega pomena za konstruktiven dialog in dober partnerski odnos med šolo in starši, zato boste v takšnem primeru vabljeni in dobrodošli na pogovornih urah v šoli.

– Prijavo in odjavo na šolsko prehrano
Staršem priporočamo, da v prvi vrsti za odjavo prehrane (v primeru odsotnosti otroka) uporabite eAsistent, odjava bo mogoča do 9.00 ure za isti dan. Še vedno bo mogoča odjava prehrane s telefosnkim klicem v tajništvo.
Otroka morate odjaviti za vsak dan posebej, lahko za več dni vnaprej, če veste, da bo odsoten več dni. Naj vas ob tem še opozorimo, da ste pri uporabi aplikacije pozorni, da bo otrok, ko se vrne v šolo, ponovno prijavljen na prehrano, sicer mu obrokov ne bomo mogli zagotoviti.

– Pregled urnika učenca

 

Razširjeni plačljivi paket eAsistent (PLUS) omogoča staršem:

– Pregled pridobljenih ocen – bo omogočeno
Starši boste lahko v eAsistentu videli ocene 3 dni po vpisu ocene v eAsistenta. S tem spodbujamo otroka, da pridobljeno oceno vedno sam pove staršem, preden jo le-ti vidijo v eAsistentu.

– Pregled izostankov – bo omogočeno
Starši boste lahko pregledovali izostanke. Izostankov pa prek eAsistenta ne boste mogli opravičiti. Opravičila boste učiteljem še vedno posredovali v pisni obliki.

– Opažanja učitelja o delu in vedenju otroka v šoli
Učitelji bodo izjemoma starše preko eAsistenta obvestili o opažanjih o delu in vedenju otroka v šoli. Vendar se bodo učitelji še naprej prednostno o svojih opažanjih pogovorili z vami osebno ali preko telefona, saj menimo, da je to edini pravi način za sporočanje in reševanje težav.

– Pregled domačih nalog – za vnos nalog se bodo učitelji sami odločali od 6. do 9. razreda

– Zanimivi članki in nasveti za starše
Vsebine ureja eAsistent

– Mnenja in nasveti staršev
Vsebine ureja eAsistent

Izrecno vas torej želimo opozoriti, da nekaterih vsebin, ki so na voljo v plačljivem paketu, šola ne bo vnašala v sistem eAsistenta in staršem ne bodo na voljo.

V primeru naročila plačljivega paketa sklenete pogodbeni odnos izključno z eAsistentom in ne s šolo.
Šola v primeru sklenitve plačljivega paketa nima finančnih koristi. Šola ni zavezana k vnašanju vseh vsebin, ki jih promovira plačljivi paket.

Prijava na eAsistenta
Uporaba eAsistenta za starše ni obvezna.

Starši učencev 1. razredov bodo dobili prijavnice v šoli. Izpolnjen obrazen naj otrok čim prej odda razredniku. V kolikor ne boste oddali prijavnice, bomo razumeli, da ste se odločili, da eAsistenta za starše ne želite uporabljati.
Starši učencev od 2. do 9. razreda prijavo za tekoče šolsko leto urejejo neposaredno z eAsistentom.
Starši novih učencev na šoli lahko prijavnico natisnejo iz spletne strani eAsistenta in jo pošljejo neposredno njim, ali pa jo oddajo razredniku.
Spremembo paketa starši urejajo neposredno z eAsistentom.

Varnostne kode

 

V primeru kakršnih koli vprašanj se lahko obrnete na podporno službo eAsistenta (01 777 33 99) ali poiščete odgovore na vaša vprašanja na spletni strani eAsistenta za starše.

(Skupno 813 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost