Tradicionalni slovenski zajtrk je državni projekt, ki smo ga realizirali tretji petek v mesecu novembru, ko obeležujemo tudi Dan slovenske hrane. Slogan letošnjega 14. tradicionalnega zajtrka je bil Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!, s katerim smo enakovredno izpostavili kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje – vseh pet sestavin, ki jih za zajtrk ponujamo že od začetkov tega projekta.
Pred zajtrkom smo imeli krajši program, s katerim so nas v dobro voljo spravili varovanci vrtca in učenci razredne stopnje, seznanjeni pa smo bili tudi, kakšen je pomen lokalno pridelanih in predelanih živil in katere so prednosti prehranjevanja z domačimi živili.
Po programu je sledil tradicionalni zajtrk. Večina živil je bilo doniranih:
- mleko in maslo sta prispevali kmetija Smrke in kmetija Helene Krajnc,
- kruh je podarila kmetija M.M. Kaučič,
- med sta donirala Andrej Prajndl in Čebelarsko društvo Negova,
- jabolka pa Boštjan Šilec
Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo.
Prav tako pa se zahvaljujemo vsem gostom in gospe županji, Urški Mauko Tuš, za prisotnost na našem zajtrku in prijetno druženje.