Predšolski otroci vrtca in učenci 1. in 2.razreda OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, smo se na deževen popoldan zbrali v 1.razredu. Slabo vreme nam je onemogočilo, da bi se podali v gozd in tam prebrali knjigo Gobje pripovedi. Z mislimi smo pa bili tam, v Kostanjevem gaju, nekje globoko v gozdu, kjer žive pisana druščina gobic. Pod mogočnimi drevesi so stanovale lisičke, jurčki, dežnikarice, borova gliva, gabrov ded, prašnice in smrdljivi mavrahovec.

Po prebrani knjigi, smo razmišljali, če smo tudi mi kdaj bili v podobni situaciji kot naše gobice. Razmišljali smo, kako se je slabo počutila rdeča mušnica Rubi.

Za zaključek smo poustvarjali na temo prijateljstva in s prijatelji. Rdeča mušnica Rubi pa je bila tista, ki se nam je vtisnila najbolj v srce.

Nastale izdelke smo razstavili na šolskem hodniku in jih z obnovo vsebine prebrane pravljice predstavili staršem, ko so nas prišli iskat.

Preživeli smo lep prijateljsko pester popoldan in zapomnili smo si, da so naši prijatelji neprecenljivi in da prijateljstva ne moreš le videti ali vohati, čutiti ga moraš v srcu.

Zapisala učiteljica Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost