Učenci 1.razreda so preživeli dva res nepozabna dneva, polna dogodivščin in novih spoznanj v Ruški koči na Arehu. V četrtek 5.10.2023 so na Pohorje starši pripeljali svoje prvošolce.  Pohorje nas je pričakalo v soncu.

Takoj po nastanitvi v sobe, smo se podali na raziskovalni sprehod v bližnjo okolico. Učenci so spoznavali, raziskovali in doživljali  gozd v naravnem okolju.  Ogledali smo si in se spoznali s pomenom pohorskega bivaka. Po kosilu in res kratkem počitku smo se podali na daljšo pot do hotela Zarja, naša pot do tja je bila pravi pohodniški podvig. Ob tem smo se seznanili s pohodništvom na Pohorju. Med hojo smo z navdušenjem opazovali neokrnjeno naravo, se pogovarjali o posebnostih okolice, spoznavali nevarnosti v naravi (piki žuželk, lažje poškodbe) ter razvijali odgovoren odnos do okolja. Rahlo utrujeni smo se pri hotelu Zarja poigrali na otroških igralih, za katere ni zmanjkalo energije. Pot nazaj k Ruški koči je minila hitreje in večerja nas je že čakala. Po večerji smo se še v rahli temi poigrali pred našo kočo. Priprava na spanje brez pravljice res ne gre, z zanimanjem so poslušali pravljico o Rožnatem slončku. Noč je minila hitro in naslednje jutro nas je spet pričakalo sonce. Po zajtrku smo se polni energije in radovednosti podali na daljši pohod z opazovanjem lepot Pohorja v tem letnem času. Po kosilu smo pospravili in se poslovili od naših sob. Še ena naloga nas je čakala pred odhodom domov, nabrati smo morali storže, da bomo lahko v zimskih dneh izdelovali izdelke iz naravnih materialov in obujali spomine na naše dvodnevno druženje na Pohorju. Čas pa je prehitro minil in že so prišli starši, ter tako smo zaključili naše dvodnevno bivanje na Pohorju.

Prvošolci so imeli priložnost odkrivati, spoznavati in doživljati neokrnjeno naravo Pohorja. Ob tem pa so se navajali na samostojnost in razvijali različne gibalne in družabne spretnosti. Bili so zelo pridni in ponosna sem nanje, ter hvaležna da sem lahko z njimi preživela ta dva nadvse čudovita in nepozabna dneva.

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

 

Zapisala učiteljica 1.razreda Mateja Vodenik Pangeršič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost