V sredo, 14.6.2023 so se predstavniki 1.,2. in 3.razreda, Maša, Lara in Blaž udeležili Unesco projekta PO POTEH STAREGA HRASTA v OŠ Apače.

V živo smo skozi različne delavnice spoznali kulturno in naravno dediščino Apač in okolice. Na kratkem potepanju po apaškem polju smo obiskali Sp. Konjišče. Rdeča nit projekta je stari hrast Dob, ki je pred približno 1400 leti pri Konjišču padel v mursko blato ter so ga po naključju odkopali pred slabima dvema desetletjema. Danes je drevo razstavljeno v parku Konjišče. Ob ogledu Parka Konjišče, sprehodu po poteh enajst mlinskega kanala, ogledu vaškega jedra smo spoznavali bogato in raznoliko kulturno dediščino apaškega polja  in ob tem poznali še naravno dediščino območja. Ekološke teme so bile obravnavane ob vodi: reka Mura in enajst mlinski kanal. Sodelovali smo v naravoslovni delavnici o biotski raznovrstnosti. V samem kraju Apače smo se seznanili z znamenitostmi: rozeta, luteranska cerkev in stara šola.

Ob spoznavanju in seznanjanju z naravno in kulturno dediščino Apač z okolico, druženju z učenci drugih šol in prijetnem vodenju in organizaciji organizatorjev projekta učitelju Vasji in učitelju Bogdanu smo preživeli nadvse zanimiv, poučen, pester in lep dopoldan v apaški kotlini.

Fotografije na ogled v galeriji.

Zapisala učiteljica Mateja Vodenik Pangeršič

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost