V ponedeljek 12.12.2022 smo se v popoldanskem času zbrali v 1.razredu predšolski otroci vrtca s starši in učenci 1.razreda s starši. Pridružil se nam je tudi sneženi mož, ki je s seboj prinesel izjemno lepo pravljico o prijateljstvu.

Nasmejani sneženi mož je pravljica o treh prijateljih, ki se odločijo narediti velikega sneženega moža. Ko se znoči, ga morajo pustiti samega, in ko se naslednje jutro vrnejo, je sneženi mož žalosten. Ker mislijo, da ga zebe, ga skušajo ogreti: nadenejo mu kapo, šal in toplo odejo, vendar nič ne pomaga. Sneženega moža namreč res zebe, vendar ne zaradi zimskega mraza – hladno mu je pri srcu. Tako na koncu trije prijatelji spoznajo, da sneženi mož potrebuje samo njihovo ljubezen. Tako kot tudi vsi mi potrebujemo prijatelje in njihovo ljubezen.

Pravljico o prijateljstvu smo sklenili z izdelavo nasmejanega sneženega moža. Pomagali so nam starši. Za zaključek smo naše nasmejane snežene može razstavili in ponosno uživali ob pogledu nanje. Vedeli smo, da imamo veliko prijateljev, na katere smo nadvse ponosni, da jih imamo. Ogled fotografij.

Učiteljica Mateja in vzgojiteljica Mihaela

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost