Učenci 1.razreda so preživeli dva nepozabna dneva, polna dogodivščin in novih spoznanja v Domu Miloša Zidanška na Pohorju. V četrtek 29.9.2022 smo se na Pohorje peljali s pohorsko vzpenjačo, kar je bilo za prvošolce prav posebno doživetje. Pohorje nas je pričakalo v megli in dežju. Peš smo se podali na pot do naše koče. Tam nas je pričakal prijazen gospod upravnik. Namestili smo se v sobe, se okrepčali z vročim čajem in se prepustili družabno-socialnim igram. Kislo vreme z dežjem nam ni pokvarilo načrtov. Na krajši sprehod smo se podali v bližnjo okolico, občudovali smo neokrnjeno naravo in iskali gozdnega škrata Mileka. Po vrnitvi smo se igrali z baloni na dvorišču doma. V pričakovanju večerne zabave v pižamah smo še rešili učni list. Pred spanjem pa še pravljica za lahko noč. Naslednji dan nas je pričakalo sonce in takoj po zajtrku smo se podali na daljši pohod z opazovanjem lepot Pohorja. Nato so sledile športne igre na dvorišču doma in čas je prehitro minil. Pripravljeni smo bili že na odhod in z nahrbtnikom na rami smo pogumno premagali pot do pohorske vzpenjače, katera nas je popeljala v dolino.
Naše bivanje v Domu Miloša Zidanška na Pohorju je bilo prepleteno z aktivnostmi v naravi, spoznavanjem okolja ter osebnostnega in socialnega razvoja.
Prvošolci so imeli priložnost odkrivati, spoznavati in doživljati neokrnjeno naravo Pohorja. Ob tem pa so se navajali na samostojnost in razvijali različne gibalne in družabne spretnosti. Bili so zelo pridni in ponosna sem nanje, ter hvaležna da sem lahko z njimi preživela ta dva nadvse čudovita in nepozabna dneva.

Fotografije so na ogled v galeriji.

Zapisala učiteljica 1.razreda Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost