Odpeljali smo zadnjo kolesarsko etapo pred zaključno uro za pridobitev kolesarske izkaznice.
Petošolci so 13. maja 2021 uspešno opravili prvi pomembnejši izpit v življenju. Tako jim  je na podelitvi kolesarskih izkaznic dejal policist PE Gornja Radgona g. Zvonko Budja.

Kolesarski izpit je del učnega načrta v 5. raz. Vsako leto se nanj učenci pripravljajo zavzeto in z veliko mero odgovornosti. Kolesarski izpit je sestavljen iz dveh delov, teoretičnega in praktičnega. Teoretični del izpita so v marcu uspešno opravili preko spletnega portala Kolesar. Praktični del, ki je sestavljen iz usposabljanja na prometnem poligonu in vožnje po javnih prometnih površinah, se je izvajal v mesecu aprilu in maju. Kljub začetnemu strahu so hitro napredovali in čakali, kdaj bodo  pripravljeni na izpitno vožnjo. Napočil je tudi ta dan. Ob vzpodbudnih besedah g. policista je trema, ki so jo v začetku čutili učenci, bodoči novi kolesarji, hitro minila. Progo, kjer so opravljali izpitno vožnjo, so že prej dodobra spoznali, saj so jo velikokrat prevozili v manjših skupinah z mentorico kolesarskega krožka. Na izpitni vožnji so dokazali, da znajo zelo varno in pravilno ravnati  v  prometu. Ga. ravnateljica Slavica Trstenjak in g. policist Zvonko Budja, sta pohvalila njihovo znanje in vsem čestitala za uspešno opravljen kolesarski izpit. Postali so enakovredni udeleženci v prometu, pazili bodo na svojo varnost in varnost drugih ter hkrati prosijo vse, ki se nahajajo na cesti, da pazijo tudi na njih.

Starši priporočam Vam, da otroka kljub opravljenemu kolesarskemu izpitu nadzorujete in mu dovolite samostojno vožnjo v prometu šele takrat, ko se sami prepričate, da zna pravilno ravnati v različnih prometnih situacijah na cesti.
Fotografije so v galeriji.

Varno in srečno vožnjo.

Vesna Pintarič; mentorica kolesarskega tečaja

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost