Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja. Zaradi še vedno kritične epidemiološke situacije se bo vzgojno-izobraževalno delo v osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom ter glasbenih šolah za vse učence izvajalo na daljavo tudi od 16. 11. 2020 dalje.

Za učence, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane, bomo v šoli, po predhodnem naročilu, pripravljali topel obrok. Nanj se še vedno lahko prijavite tako, da pokličete v tajništvo šole (02 5601004) oz. na os.negova@guest.arnes.si

Otroke vrtca bomo sprejemali v varstvo v skladu z okrožnico ministrstva in sklepom župana. V varstvo se lahko vključijo otroci, katerih starši so v službi in ne morejo drugače zagotoviti varstva. Starši predložijo izjavo, da so otroci zdravi.

Spoštovani starši,
rada bi se vam zahvalila za vašo pomoč in potrpežljivost pri podpori vašim otrokom na daljavo. Časi res niso enostavni, a je nujno, da spoštujemo vladne ukrepe, da bomo lahko spet pripeljali učence v šolske klopi. Prepričana sem, da si v tem pogledu vsi želimo isto: pouk v šoli. Različne raziskave in tudi učitelji na šoli ugotavljamo, da ima pouk na daljavo vseeno določene pomanjkljivosti, predvsem na področju znanja in odnosov med vrstniki, ki so potrebni za normalen razvoj posameznika. Tudi vi ste izjemno obremenjeni in slišim, da potarnate nad tem, da niste učitelji in da tega dela, v množici svojih obveznosti in gospodinjskih opravil ne zmorete. Res je tako. Verjemite, da tudi učitelje delo na daljavo veliko bolj obremenjuje, kot če smo v učilnici. Tam smo bolj učinkoviti in smo učencem pri roki. Tudi mi si želimo nazaj v šolo!

Zato pa v teh dveh tednih bodimo strpni, umirjeni in naredimo vse, kar je potrebno za zajezitev ukrepov, da bomo spet v šoli.

Mag. Slavica Trstenjak, ravnateljica

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost