Petošolci smo se v petek, 2. 10. 2020, srečno vrnili iz šole v naravi, ki smo jo ves teden preživljali na Debelem rtiču. Kljub kislemu in hladnemu vremenu smo v ponedeljek z velikimi kovčki sedli na vlak v Mariboru. V Divači smo presedli na avtobus, ki nas je zapeljal na želeno destinacijo. Nastanjeni smo bili v depandansi hotela Bor, ki nam je nudil pravo ugodje.

Že popoldan smo imeli preverjanje ̶ preizkus plavanja. Takrat je bilo še nekaj učencev neplavalcev. Kljub utrujenosti smo se resno lotili vadbe pod vodstvom učitelja iz plavalne šole Ocean. Že naslednji dan in vse ostale smo imeli plavanje kar dvakrat dnevno, razen v petek, ko smo dopoldne ponovno preverjali napredek. Veselili smo se, saj so vsi učenci usvojili bronastega delfina. Vsak dan smo čez dan imeli organizirane delavnice, učili smo se o morski flori in favni, raziskovali morsko obalo in iskali skriti zaklad. Seveda nam je vožnja z ladjico v Izolo ustvarila pridih morja. V četrtek smo kljub oblačnosti zaplavali v morju in se spustili v morske valove. Tudi brez rekreacije, iger in nogometa ni šlo. Po večerji smo dnevno pisali dnevnik, brali knjige in poklicali starše.

Učenci so spoznali in stkali številna prijateljstva z vrstniki iz drugih šol. Utrujeni smo vsi zdravi v petek zvečer prispeli na železniško postajo Maribor, kjer so učenci stekli v objeme svojih staršev in se odpeljali domov. Slabost je bila le-ta, da je en učenec zaradi poškodbe moral počivati doma, posebnost pa, da smo tam praznovali kar dva rojstna dneva. Polni novih izkušenj in vtisov smo v ponedeljek spet sedli v šolske klopi in na šolo v naravi obujali spomine.

Slike in videi o dogodkih so prikazani v galeriji.

Razredničarka, Sonja Jagarinec.

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost