Spoštovani starši!

Pred nami je spet nov izziv, ko moramo upoštevajoč navodila NIJZ v zvezi s obvladovanjem širjenja korona virusa, pripraviti  spremenjeno organizacijo vzgojno-izobraževalnega dela, ki jo uvajamo s ponedeljkom, 18. 5. 2020. Ukrepi se izvajajo zaradi  zaščite pred okužbo za učence, ki bodo prisostvovali pouku v šoli.

Pouk v šoli se bo za vse učence od 1. do 3. razreda pričel ob 8.15 in bo trajal do zaključka v skladu z urnikom vsakega razreda. Učenci, ki ste jih prijavili v podaljšano bivanje, nadaljujejo svoje delo v OPB, in sicer največ do 15.55 ure.

Ostali učenci zapustijo šolsko stavbo in odidejo domov oz. na šolski avtobus. Naš šolski prevoz je vezan na linijske prevoze, zato so ti že utečeni. S prevoznikom se nam je uspelo dogovoriti, da bo avtobus zjutraj odpeljal 20 minut kasneje s postaj kot je določeno z voznim redom.  Odhod domov je načrtovan ob 13.45, torej po 6. učni uri, ko bodo pouk končali tudi devetošolci. Pri spremstvu na avtobus bodo prisotni javni delavci.

Učenci prvega razreda bodo vključeni v jutranje varstvo od 6.30 ure dalje. Organizirano bo tudi jutranje dežurstvo za učence 2. in 3. razreda v ločenih učilnicah.

Za učence bo zagotovljena malica in šolsko kosilo. Malica bo v učilnicah, kosilo pa v jedilnici. Sedežni red v jedilnici je vzpostavljen tako, da je med učenci ustrezna razdalja, zato bo kosilo potekalo v časovnih razmikih za posamezen razred.

Učenci 1. razreda bodo lahko vstopali v šolo skozi vhod za devetletko. Tam imajo tudi garderobo. Učenci 2. in 3. razreda bodo vstopali skozi vhod z dvoriščne strani. Devetošolci bodo vstopali na glavnem vhodu.

Starši učencev ne vstopajte v šolo, ampak samo učenec, ki ga pri vhodu usmeri delavec preko javnih del.  Pri odhodu učencev starši poveste osebi na vhodu ime svojega otroka in ga javni delavec pripelje do vas. Če nikogar ne bo na vhodu, pozvonite.

Da bo ponovno všolanje vaših otrok potekalo čim lažje, vas prosimo, da se držite še teh navodil, ki vam jih posredujemo.

1.Otroci šolskih potrebščin ne bodo prinašali vsakodnevno domov.

2.V šolo naj hodijo učenci vsakodnevno udobno, športno in večslojno oblečeni in obuti v udobno obutev, saj bodo učiteljice izkoristili vsak sončen dan in ga preživeli na prostem.

3.V šolo naj otroci ne prinašajo svojih igrač, lahko pa prinesejo pobarvanke, zabavne naloge, sudokuje, križanke in podobno. Kar bodo prinesli, bodo imeli ves čas v šoli.

4.Vsakodnevno naj v šolo prinesejo samo najnujnejše osebne stvari (robčke, dežnik po potrebi, ključe od hišnih vrat, plastenko vode).

5.V šolo naj ne prinašajo hrane.

6.Vse ostale potrebne informacije vam bodo posredovale razredničarke.

Za vso pomoč in sodelovanje se vam zahvaljujemo.

Ravnateljica: Mag. Slavica Trstenjak

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost