Dragi učenci, spoštovani starši !

Koronavirus je temeljito posegel v naše šolanje in nas s tem postavil pred neznane preizkušnje. Ob sodelovanju vseh deležnikov; učencev, učiteljev, staršev in vseh pristojnih institucij, z zadovoljstvom ugotavljamo, da smo v tednih šolanja na daljavo dosegli pomembne premike. Zavedamo pa se, da učenje na daljavo ne more nadomestiti učenja v učilnicah, zato nas veseli, da smo z odgovornim vedenjem virus zajezili v toliko, da se lahko postopoma vračamo v šolske klopi.

Šole in vrtci smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje šol. Po devetih tednih, predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020, šola ponovno odpira svoja vrata najprej za učence 1., 2. in 3 razreda. Ker smo dolžni poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (Priloga 1). Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu. (Priloga 2). V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, vam v prilogi pošiljamo prijavnico (Priloga 3, 4)  za redni program (pouk), razširjeni program (jutranje varstvo za 1. razred in podaljšano bivanje), šolski prevoz in šolska kosila od 18. maja naprej. Vljudno vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete razredničarki na elektronski naslov ali preko eAsistenta čimprej, najkasneje pa do torka, 12. 5. 2020. Če otrok šole ne bo obiskoval,  navedete razlog (npr. zdravstveno ogrožena skupina). Prvi dan prihoda otroka v šolo boste oddali tudi podpisano izjavo (Priloga 5). Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci in z izjavo straši  potrdijo, da je otrok zdrav.

Na OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova z vrtcem smo že pristopili k ustrezni organizaciji dela, zato vam zagotavljamo, da bo pouk organiziran v skladu z vsemi navodili zdravstvene in pedagoške stroke. Na voljo imamo prostorske in kadrovske pogoje.

Podrobnejše protokole in načrte aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v šoli v času epidemije, vam bomo poslali še pred pričetkom izvedbe pouka v šoli. Prosimo vas, da tehtno premislite in vaše otroke v primeru, da ne sodijo v ogroženo skupino, napotite v šolo. Pomen pouka v šoli ni zgolj vzgojno izobraževalna dejavnost, pač pa tudi socializacijski vidik, potreba po druženju s sovrstniki,… ki jo v teh časih vsi močno pogrešamo, še posebej otroci.

V imenu kolektiva OŠ dr. A. Trstenjaka Negova z vrtcem, vas lepo pozdravljamo in nestrpno pričakujemo prva srečanja z našimi otroci in učenci.

Sklep RSK za pediatrijo – priloga 1

Sklep RSK informacija – priloga 2

Prijavnica 1. triletje – priloga 3

Prijavnica 9. razred – priloga 4

Izjava staršev – priloga 5

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost