Dragi učenci, spoštovani starši,

obveščam vas, da sta Ministrstvo za znanost in šport ter Zavod Republike Slovenije za šolstvo izdala podrobna navodila, usmeritve za izvajanje preverjanja in ocenjevanje znanja v času izobraževanja na daljavo in sklep, ki šolam omogoča odstopanja od trenutno veljavnega Pravilnika o preverjanju ocenjevanja znanja ter napredovanja učencev v osnovni šoli https://www.gov.si/novice/2020-04-17-priporocila-za-ocenjevanje-znanja-v-osnovni-soli/.Zavedamo se, da je ocenjevanje znanja že v običajnih razmerah ena od najbolj občutljivih dejavnosti, še toliko bolj pa v času, ko izobraževanje poteka na daljavo.

Učitelji so v okviru šolskih strokovnih aktivov, ob upoštevanju sklepa, priporočil in napotkov Ministrstva za šolstvo in šport glede ocenjevanja znanja na daljavo, pripravili podrobnejša navodila – protokol za ocenjevanje znanja po predmetih. Ocenjevanje znanja se bo  skrbno načrtovalo – tako časovno enakomerno razporeditev ocenjevanja učencev kot tudi oblike ter načine ocenjevanja. Pripravljamo tudi novi mrežni plan ocenjevanja, ki bo drugačen kot je bil zapisan v e-Asistentu pred uvedbo, zato vas naj ne bega, če boste še dobivali obvestila o ocenjevanju, ki je bilo načrtovano pred uredbo vlade, da ostanemo doma.

Z ocenjevanjem učencev bomo pričeli po prvomajskih praznikih. Učitelji v 2. in 3. triletju bodo v svojih spletnih učilnicah objavili kriterije in protokol ocenjevanja.

Verjamemo, da nam bo skupaj, z razumevanjem in skupnimi močmi uspelo, da izpeljemo tudi preverjanje in ocenjevanje znanja na daljavo. Pred nami je torej zahtevno obdobje. Vsi skupaj se bomo potrudili, da bo pridobivanje ocen čim manj stresno. Zavedamo se, da imajo učenci različne pogoje za delo na daljavo, zato bo potrebno zelo tankočutno pristopiti k pridobivanju ocen. Trudili se bomo. A  tudi vas prosimo, da sodelujete in vaše otroke spodbujate k odgovorni izvedbi dejavnosti, ki jih posredujejo učitelji in bodo predmet ocenjevanja. Predvsem prosimo za pomoč pri učencih 3. triletja. Verjamem, da bomo skupaj uspeli. Starše naprošam, da se, v primeru kakršnih koli vprašanj, pomislekov ali težav glede ocenjevanja znanja, obrnete na učitelje in tudi na svetovalno delavko.

Izrednega pomena je, da učenci ohranjajo redne stike s šolo in so odzivni, saj lahko le na ta način, s povratno informacijo o delu učencev nadaljujemo šolsko delo in sledimo njihovemu napredku. Tako je tudi preverjanje in nadalje ocenjevanje znanja lažje. Vsem nam želim, da kljub novi preizkušnji, v kateri smo se vsi skupaj znašli, uspešno zaključimo šolsko leto.

ŠE NUJNO OBVESTILO

Prosimo vas za oddajo prijavnic na neobvezne/obvezne izbirne predmete. Vsi starši ste dobili obvestilo in obrazec preko e-Asistentu na vašo e-pošto. Rok oddaje je za vse učence od 3. do 8. razreda petek, 8. maj 2020. Res nam boste pomagali, če boste do roka oddali prijavnice. Pričenjamo načrtovati novo šolsko leto in ministrstvo zahteva, da vnesemo podatke čim prej. Že v naprej se zahvaljujemo za pravočasen odziv.

  1. MAJ – dan, ko se vrtčevska in šolska vrata odprejo za najmlajše

Kot izgleda, se bomo najprej srečali z najmlajšimi otroci in to 18. maja. Žal imamo to informacijo iz medijev, zato čakamo še na natančnejša navodila, kako pristopiti k izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela, da bo varno za vse. O vsem vas bomo takoj, ko bomo vedeli kaj več, obvestili.

Želim vam, da ostanete zdravi!

Ravnateljica: Slavica Trstenjak

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost