Spoštovani starši, dragi učenci,

izgleda, da se bo način učenja na daljavo še nadaljeval.  Trenutna izkušnja nam je  pokazala,  kako majhni smo in kako smo odvisni eden od drugega. Naš svet se je zamajal ob spoznanju, da lahko neka drobna stvar tam nekje daleč, v zelo kratkem času vpliva na vse nas. Zato je pomembno, da pri tem ohranimo povezanost in delujemo v skupno dobro vsak po svojih močeh.

To pomeni, da vsak v svojem domačem okolju prevzame skrb za svoja ravnanja in se na dogodke v okolju odziva odgovorno, strpno in konstruktivno. Prva dva  tedna učenja na domu sta za nami. Učencem smo preko različnih komunikacijskih kanalov, najpogosoteje pa preko spletnih učilnic želeli nuditi strokovno podporo v vsebinskem smislu ter ohranjati individualni stik z njimi in s starši.

Prav tako vas nagovarjamo preko obvestil na spletni strani šole in preko elektronske pošte. Vse skupaj je povezano v kompleksen sistem, ki ga v okviru kadrovskih in materialnih možnosti lahko uspešno obvladujemo.

V tednu, v katerega smo že zakorakali, bomo poskušali učenje na domu narediti bolj strukturirano.  Z učitelji se na osnovi novih smernic dogovarjamo, kako učenje na daljavo narediti manj stresno, a da učenci vseeno ohranijo učno kondicijo in se učijo samoregulacije.

Pri razvijanju koncepta učenja na daljavo ste nam pomagali tudi vi z izpolnitvijo spletne ankete. Hvaležni smo vam za vaš odziv, saj nam bodo informacije v pomoč pri nadaljnjem tovrstnem delu. Razmišljamo o tem, da bi skušali tudi oblikovati povezave med sorodnimi predmeti, da bi tako olajšali delo učencem in prihranili čas, saj samostojno učenje na domu terja več časa kot pa ob strokovnem vodenju učitelja.

Zavedamo se, da je še veliko neznank pri našem trenutnem delu in obenem upamo, da to, spoštovani starši,  razumete tudi vi. Vseskozi se še oblikuje koncept dela z učenci na domu, spreminja se v skladu z novimi informacijami in usmeritvami, ki jih prejemamo oz. ki jih postopoma tudi sami oblikujemo.

Zato vas prosim, da še naprej spremljate naše objave v spletnih učilnicah, na spletni strani šole in e-pošti, ki jo prejemate.

Prav tak pa vas vabim, da morebitna vprašanja naslavljate tudi konkretno na posamezne strokovne delavce, da ste pri tem jasni in jedrnati, saj boste na podlagi tega tudi lahko prejeli jasen in konkreten odgovor.

Ob vsem tem pa se tudi zavedamo, da imate poleg tega, da skrbite, da bodo vaši otroci vsak dan spremljali spletno učilnico in učna gradiva v njej, tudi sami veliko drugih obveznosti in skrbi, ki vas obremenjujejo. Zato vam želimo, da najdete v teh dneh tudi trenutke, ki vam bodo v skupno veselje, in ki vam bodo vlivali optimizma za prihodnost. Poskrbite za svoje počutje in zdravje ter za počutje in zdravje svojih najbližjih in bodite eden drugemu v oporo ob morebitnih zdravstvenih težavah.

Ravnateljica: Slavica Trstenjak

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost