Spoštovani učenci, učenke in starši!

Znašli smo se v situaciji, ki si je nihče ni mogel niti predstavljati. Vabim vas, da združimo moči in naredimo najboljše, kar v danih razmerah lahko. Bodimo pogumni in odgovorni. Gre za preventivni ukrep, ki bo gotovo prispeval k zmanjšanju števila okužb. Tudi doma bodite previdni in vsi, tako učenci kot tudi starši, dosledno upoštevajte vse preventivne ukrepe glede higiene. Prav tako odsvetujemo vsako zadrževanje na lokacijah, kjer je veliko ljudi. Trenutna situacija zahteva odgovorno ravnanje vseh ljudi in samozaščitno delovanje vsakega od nas. Za svoje zdravje lahko največ naredimo sami.

Najprej: prosim vse starše in otroke, da se držite navodil, da ostajate doma in se ne družite osebno. Le tako bomo lahko premagali širjenje virusa.

Strokovni delavci smo se odločili, da začnemo z izobraževanjem na daljavo že jutri, v ponedeljek, 16. 3. 2020. Naša šola ima vse pogoje, da lahko tak način izobraževanja vzpostavi. Učitelji bodo pošiljali zaposlitve učencem in jih naložili v spletne učilnice, ki so pripravljene. Vsi tisti, ki nimate možnosti dostopa do interneta, sporočite to po telefonu svojim razrednikom. Poskušali bomo vzpostaviti komunikacijo preko telefonov.

Naloge strokovnih delavcev:

  • Komunikacija z učenci in s starši
  • Spodbujanje in motiviranje učencev za delo
  • Možnost pogovora in postavljanja vprašanj preko foruma

Naloge staršev:

  • Zadržite otroke doma
  • Spodbujajte jih za izobraževanje na daljavo
  • Mlajšim otrokom pomagajte pri razumevanju navodil za delo, ki jih pošljejo učitelji

Naloge učencev:

  • Dragi učenci, bodite odgovorni do sebe in do drugih – ne družite se osebno.
  • Zavedajte se, da niste na počitnicah. Tako kot mnogi vaši starši, ste tudi vi sedaj »v službi«, ki se imenuje delo na domu. Potrudite se, da bo delo opravljeno dobro.

Pouk na daljavo je pomemben, saj bi sicer morali poleti med počitnicami ali ob sobotah zamujeni pouk nadoknaditi. Po vrnitvi v šolo bodo učitelji snov ponovili in učencem pojasnili snov, ki je ne bodo razumeli. Vse starše pa prosimo, da poskrbite za to, da bodo učenci naloge res vsak dan sproti opravili. Časa bo dovolj.

Vsem želim veliko pozitivne energije. Ostanite zdravi in držite se!

Ravnateljica: Slavica Trstenjak

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost