Čar prihajajočih praznikov so prijazni stisk rok, tople besede in iskrica želja v očeh vsakogar. Še poseben praznični priokus tako doma, kot v šoli prinesejo lepo okrašene sobe, učilnice, vonj po prazničnih dobrotah in obujanje spominov na stare običaje. Včasih je po praznikih zadišalo hiša tedaj, ko je mama spekla domače piškote in jih postavila na mizo. Otroci so dobrote vselej željno pričakovali. Tudi danes se ta navada ni spremenila.

Otroci vrtca in učenci 1. razreda so igralnico vrtca spremenili kar v praznično delavnico. Pripravljene sestavine za mafine so skrbno zmešali in napolnili pisane papirčke za peko. Ko so bili slastni maffini pečeni so jih okrasili in jih z največjim veseljem pohrustali.

Učenci 1. razreda pa so nadaljevali svojo pekovsko delavnico v gospodinjski učilnici. Naša pridna kuharica nam je zamesila testo, ki smo ga spretno oblikovali v parklje. Nato smo jih položili na pekač in čakali pred pečico, da dobijo zlato rumeno barvo. V učilnici je prijetno in omamno dišalo in naše pekovske mojstrovine so izgledale res mamljivo. Bili smo zelo ponosni na opravljeno delo in ugotovili smo, da smo res pravi mali pekovski mojstri.

Fotografije najdete v galeriji.

Zapisala učiteljica 1.razreda Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost