V petek, 17. 5. 2019, smo z različnimi dejavnostmi obeležili zaključek letošnje sezone branja za bralno značko.

Začeli smo s kvizom NMK in tako preverili svoje znanje prebranih knjig, nato smo se družili s knjižničarko z go. Katarino Rauter iz knjižnice v Gornji Radgoni. Zvedavih oči in odprtih ust smo poslušali njene nasvete in bogato znanje s področja branja in literature, najbolj pa bili veseli, ko je učencem podarila priznanja za opravljeno bralno značko, tudi zlatim bralkam, ki so brale vseh devet let osnovne šole.

Sledil je odhod proti Murski Soboti, kjer smo si najprej v Cineplexxu ogledali pustolovski družinski film Mia in beli lev. Zanimiva zgodba o prijateljstvu in posebni vezi med deklico Mio beli levom Charlijem nam sporoča, da je lahko prav prijateljstvo najbolj divja pustolovščina.

Z rahlo utrujenostjo nas je pot vodila do Pokrajinske knjižnice, kjer nas je sprejela znana pravljičarka Vesna Radovanović. Tam smo se dobesedno prebudili. S svojim pripovedovanjem tako v knjižni slovenščini kot v prekmurščini smo dobili ne samo velike oči, temveč tudi nasmeh na obrazu. Spoznali smo, da je izjemna poznavalka pripovedi, pripovedovalka, predvsem pa odlična avtorica številnih slikanic, ki nam jih je seveda tudi predstavila. Ob koncu je slikanice, ki so jih drugošolci imeli s seboj, tudi podpisala in dodala lepe misli.

Pot domov je spremljal prijeten občutek, nasmeh in glasno podoživljanje celotnega dne. Bilo je kot v čebeljem panju.  A kljub temu smo ponosni na številne bralce naše osnovne šole.

Trenutke, ujete v fotografski aparat, si lahko ogledate v galeriji na šolski spletni strani.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost