Tokrat je projektni sestanek za učitelje sodelujočih šol v projektu potekal v Sloveniji, in sicer od 27. 3. do 29. 3.2019. Priprave na obisk so potekale ves marec in sodelovali so vsi, zaposleni in učenci. Izdelovalo se je, barvalo, kuhalo, pelo, risalo, plesalo, čistilo in še in še. Dobesedno dihali smo za projekt in kar je bilo najpomembneje, držali smo skupaj.
Prvi dan obiska smo gostom po projektnem sestanku razkazali šolo in Negovo z njeno okolico, vključno z vodenjem po gradu. Pozno popoldan pa so uživali na dobrodelnem koncertu, ki ga šola pripravlja že tradicionalno več let.
Naslednji dan smo jim želeli približati vsaj kanček naše lepe dežele, zato smo jih odpeljali na celodnevni izlet v Ljubljano ter na Bled.
Petek, zadnji dan obiska, je bil rezerviran za sestanke, hospitacijo pri pouku angleščine, likovno delavnico v izvedbi grškega učitelja umetnosti ter sprejem pri županu in ogled Gornje Radgone ter znamenite radgonske kleti. Večer je bil namenjen skupnemu druženju ob slovenski večerji  in slovesu gostov.
Zaključimo lahko le, bilo je lepo in naporno, a kljub temu, ostali smo v ravnovesju in gremo naprej.
Fotografije najdete v galeriji.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost