V času od 4. – 8. marca 2019 so se učenci 6. in 7. razred udeležili zimske šole v naravi na Slivniškem Pohorju.  Kot vedno, so nas tudi letos prijazno sprejeli v domu Planinka. Poudarek šole v naravi je bilo na učenju alpskega smučanja, ki smo ga izvajali na Arehu.  Večina učencev se je z učenjem pravilnega smučanja srečala prvič. Posebnih težav ni bilo, saj so pridno sledili navodilom učiteljev.  Prvi dan je bil najtežji, ker so bolj kot smučali »štanfali«, kar je bilo prav tako potrebno za osvojitev pravilne hoje navkreber in občutka drsenja. Še posebej zagnani so bili smučarji začetniki, ki so v tem tednu osvojili veliko novega smučarskega znanja, zato so lahko spoznavali smučarske proge različnih težavnosti.  Učenci z nekoliko več predznanja, pa so smučali na zahtevnejših progah, tudi na Piskru.
Dejavnosti so potekale tudi v popoldanskem času. Izvedli smo orientacijski tek, odšli na dolg pohod do slapa Skalca, posebno doživetje pa je bil pustolovki park in plezanje po plezalni steni. Prosti čas smo izkoristili za druženje po sobah in igranje družabnih iger ter pripravo točk za zaključni večer. Praznovali smo tudi rojstni dan in učenko presenetili z »budnico«.
Ta teden smo preživeli pravo zimsko pravljico; vreme je bilo prijetno in sončno, odlično za zimsko smuko.  Uživali smo, se imeli lepo, bili smo dobre volje in nasmejani. Naučili smo se veliko novih stvari in pridobili dragocene življenjske izkušnje. Učenci so bili zelo samostojni in pridni. Lepo je bilo z njimi. Fotografije so na ogled v galeriji.

Vesna Pintarič, učiteljica športa

 

Najboljši teden v tem šolskem letu sem doživela v šoli v naravi. Naučila sem se smučati. Praznovala sem tudi rojstni dan. Sošolci, skupaj z učiteljico Vesno, so me presenetili  budnico in voščilom. Vse je zelo hitro minilo. V petek je bilo težko oditi, saj vemo, da se ne bomo imeli več tako »fajn«.

Ines Kaučič, 6r.

V tem tednu sem se zelo veliko naučila in napredovala v znanju smučanja. Bilo je naporno, saj smo ves čas nekaj počeli, a se je izplačalo. Spoznala sem tudi nekaj novih prijateljic iz Maribora. Tak teden bi lahko ponovili vsak mesec.

Tija Bračič, 6.r.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost