Tudi letos smo v začetku oktobra, ob dnevu boja proti mučenju živali pričeli že s tradicionalno akcijo zbiranja hrane za prostoživeče (brezdomne) živali, in sicer na pobudo Društva za zaščito živali Pomurja. Namen te akcije je med drugim tudi ta, da učenci začutijo, da tudi sami lahko na nek način pomagajo živalim, ki potrebujejo pomoč. Na DZŽ Pomurja pravijo, da je mačk in psov, ki čakajo, da jih nahranimo res veliko.
Akcija zbiranja hrane je zaključena, zbrali smo okrog 66 kg različne hrane. Letos je bil odziv učencev izjemen, kajti zbrali smo največ doslej, in sicer so se izkazali učenci razredne stopnje, hrano so prinesli skoraj vsi učenci v razredu, še posebej so izstopali učenci prvega in drugega razreda, ki so skupaj zbrali kar 32 kg, torej polovico vse zbrane hrane. To lepo kaže na to, kako je razviti ta prvinski čut za živali pri mlajših učencih. Pozitivno pa se je odzvalo tudi večina delavcev šole. Prav vsakemu, ki je karkoli prinesel, se v imenu živali zahvaljujemo. Obenem pa se zahvaljujemo gospe Evi Rojko, članici DZŽ Pomurja, ki nam vsako leto zbrano hrano tudi odpelje na sedež tega društva. Društvo nam v zahvalo vsako leto pošlje tudi svoj koledar in nam omogoča brezplačno predavanje na temo pravilnega ravnanja z živalmi, ki se ga s pridom poslužimo vsako drugo šolsko leto.
Vsem nam mora biti pomembno, da se o tem govori, predvsem pa dela v tej smeri, torej zbira hrano za omenjene živali, saj na društvu ugotavljajo, da še vedno veliko živali nima zagotovljenih osnovnih življenjskih potreb.
Naj zaključim z znanim citatom: »Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, tako dolgo bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo«.

Majda Rojko

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost