Bralna značka vsako leto zaznamuje začetek bralnega leta. No, mi smo ga letos prestavili na četrtek, 20. septembra, a ni zato nič manj pomemben dan.Bralna značka je izvirna slovenska oblika dela z mladimi bralci, ki si prizadeva za uresničitev gesla Dobro brati in ljubiti brati.
Letos smo se ponovno odločili, da začetek bralne značke obeležimo nekoliko drugače. V svojo družbo smo povabili še  posebnega gosta. Prvošolčki pa so prejeli v dar slikanico pisateljice Anje Štefan in ilustratorke Marjance Jemec Božič Kotiček na koncu sveta. Začeli smo s kratkim kulturnim programom, nato pa …
V književnih krogih je poznan predvsem kot prevajalec. Najmlajšim se je priljubil s prevodi serij o Kapitanu Gatniku in Gospodu Gnilcu, najstnike je prepričal s prevodi uspešnic Krive so zvezde, Čudo in Eleanor in Park, odrasle pa je prestavil v krvavi fantazijski svet Pesmi ledu in ognja. Z Matejem de Ceccom je izdal tri zvezke stripov o Šnofijevi druščini, s katero spravljata v smeh Pilovke in Pilovce že od leta 2008. sLOLvenski klasiki 1 so njegov solistični prvenec, s katerim se hoče prepričati v utvaro, da petnajst let visenja na internetu ni bil stran vržen čas. Sicer se ukvarja še s stand-up komedijo. Za svoje delo pa je prejel tudi že kar nekaj priznanih nagrad.
Odlikuje ga odličen besedni zaklad, oplemeniten z nepričakovanimi besedami, ki obogatijo vsakega, ki rad poseže po knjigi. Že od malih nog zaljubljen v jezik … in še kaj. To je eden in edini g. Boštjan Gorenc, nekaterim bolj poznan pod vzdevkom Pižama.
Namen dneva, torej spodbujanje k branju, je dosegel svoj namen, saj so učenci še isti dan dobesedno razgrabili njegove knjige.
Trenutke, ujete v fotografski aparat, si lahko ogledate v galeriji na šolski spletni strani. Na Facebbok strani smo objavili kratek video njegovega nastopa.
In ne pozabite:
Vsak čas je ravno pravi za branje, pogovor in prijetno druženje ob branju.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost