Drage učenke, učenci!
Šolsko leto se je zaključilo. Pred vami so že težko pričakovane počitnice. To je tisti del šolskega leta, ki ga imate najrajši in bi bili zelo srečni in zadovoljni, če bi ga bilo še več. Toda počitek v nedogled  ne bi obrusil vašega značaja, niti vaših sposobnosti, niti vas kot osebnosti. Zato je potrebno izkoristiti vsak trenutek življenja, ki nam je dan, da ga preživimo koristno, prijetno in da se kaj naučimo. Ljudje modrosti in tisti v letih vedno znova ponavljajo, da se učimo vse življenje. Res je. Res je res. Čeprav mi tega v tem trenutku ne želite verjeti. In četudi mi ne verjamete, je tako tudi prav. Ugotovili boste, da je življenje najboljši učitelj, izkušnje pa delovna praksa na poti življenja.

Še  nekaj bi želela izpostaviti v razmislek. To, kako lahko pomagate svetu in s tem samemu sebi. O temu, da ste lahko uspešni, če se odločite za to. Če nekdo zboli, mu ne morete pomagati, če tudi vi zbolite. Zato je pomembno, da ste vi zdravi. Če je nekdo nesrečen, mu ne morete pomagati, če ste tudi vi nesrečni. Zato je pomembno, da ste vi srečni. Če je nekdo neuspešen, mu ne morete pomagati, če ste tudi vi neuspešni. Zato je pomembno, da ste vi uspešni. Za neuspeh ne iščite izgovorov. Nehajte govoriti, kaj ne morete in ne zmorete. Vprašajte se, kaj je vaš talent. Komu lahko ta talent koristi. Kako lahko ta svoj talent brusite in brusite, da postanete uspešni.  Nehajte se izgovarjati, začnite se učiti. Tudi med počitnicami. Pa nimam v mislih šolskih stvari, ampak začnite se učiti vsega tistega, kar si želite, da bi ravno vi želeli znati. Šola ima že tako ali tako predpisane vsebine.
Učite se plezati po hlodih, drevesih in planinah, naučite se skuhati jed, ki jo imate najraje, pripravite večerni piknik s palačinkami, naučite se postaviti šotor in prespati v njem, naučite se opravi perilo in ga obesiti,  naučite se pisati rime in pesmi in dobre šale. Naučite se kolesariti, plavati ali pa enostavno tekati bosi po travi. Odločite se, da bodo te počitnice drugačne kot so bile tiste lansko leto. Naučite se, da boste znali poskrbeti sami zase.
Svet vas potrebuje take, ki gredo v akcijo in so odgovorni do sebe in do drugih. Take, ki krivde ne iščejo pri drugih, ampak odgovorno sprejemajo posledice in se iz napak učijo.
Svet potrebuje najboljšo verzijo vas samih. Verjamem v vas. In verjamem, da si zaslužite najboljše počitnice na svetu. To pa so tiste, ki so aktivne, pustolovske, raziskovalne.

Spoštovani starši!
Zahvaljujem se tudi vam, da ste spremljali, spodbujali ali nadzorovali delo vaših otrok. Prav je, da jim stojite ob strani, da jih bodrite in dvigujete, ko so potrti, žalosti ali neuspešni. Toda vedite, da ravno preizkušnje kalijo vaše otroke. Ravno postavljanje mej, spoštovanje dogovorov in moralnih norm, jih pripravlja za družbeno sprejemljive ljudi. Še posebej pa smo vam hvaležni za podporno besedo in za tiste trenutke, ko ste prišli v šolo in sami želeli slišati še zgodo z druge strani.

Dragi sodelavci!
Vem in vidim, da ste zelo utrujeni. Žal je tako, da na majhni šoli ne delamo, ampak garamo. Zakaj? Zato, ker nas je malo in na posameznika tako pride več, veliko več obveznosti. V zadnjih dneh je bilo že preveč vsega. Snemanje oddaje To smo mi, zaključevanje ocen, priprava na današnjo zaključno prireditev, ki smo jo glede na obletnice še posebej želeli slavnostno pretkati. Globoko sem vam hvaležna, da niste preveč tarnali, ampak ste še v dodatnih popoldanskih urah bili tukaj. Ponosna sem na vas, da si znate medsebojno pomagati in se podpirati. In da sami, brez mojega posredovanje, ponudite prostovoljno pomoč tisti, ki ste pač v določenem dogodku manj obremenjeni.

Zaključek

Hvala učenci, ki ste danes spet pokazali, da ste odlični igralci, pevci, pesniki, plesalci in povezovalci.
Hvala mojemu celotnemu kolektivu za pripravo današnje prireditve. Še posebej pa ven štrlijo učiteljica ga. Helena Šamperl Petrovič, ga. Jelka Bračič, g. Aleksander Šijanec ter koordinatorka Erasmus +projekta »Upaj si! Ostani v ravnovesju! Pojdi naprej!« mag. Blanka Mlakar.
Hvala tudi vam, dragi naši starši in vsi vi, ki ste v tem popoldnevu bili z nami.

Srečno.

Zdaj pa na počitnice, učenci!

Vaša ravnateljica:
Mag. Slavica Trstenjak

(Skupno 1.398 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost