Med 24. in 28. oktobrom 2017 je v mestu Wasilkow na Poljskem potekal prvi projektni sestanek za učitelje sodelujočih štirih šol v okviru projekta Erasmus+. Iz naše šole sta se srečanja udeležili koordinatorica projekta na šoli Blanka Mlakar in učiteljica Jerica Golob Peterka. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Namen projektnega sestanka je bilo spoznavanje projektnih partnerjev in načrtovanje aktivnosti in nadaljnih projektih sestankov (usposabljanj učiteljev in izmenjav učencev) za vsa tri leta projekta.

Učiteljici sta bili presenečeni nad gostoljubnostjo domačinov Poljakov in nad izjemno prireditvijo, ki so jo pripravili učenci in učitelji šole. Učenci gostujoče šole so uživali v druženju s tujimi učitelji in jim z veseljem in ponosom predstavili šolo in na ta način odlično znanje angleščine. Učiteljici Jerica in Blanka sta predstavili našo šolo in kraj ter slovenske jedi (krajnsko klobaso, kruh in potico), spoznali šolski sistem na Poljskem in si ogledali nekaj kulturnih in turističnih znamenitosti mesta Wasilkow in bližnjega večjega industrijskega mesta Bialystok.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost