Zavod RS za zaposlovanje organizira 2. nagradni natečaj za najbolj izvirno fotografijo poklica »Odkrij svoj talent 2017«, s katerim želijo osnovnošolske otroke spodbuditi k aktivnejšemu raziskovanju in spoznavanju poklicev.
Učenci lahko s sodelovanjem na tem izzivu naredijo enega izmed uvodnih korakov k razvoju ključnih veščin načrtovanja in vodenja kariere, saj se bodo preko ustvarjalnega raziskovanja razvijali tudi v samospoznavanju, pridobivanju informacij iz okolja, sprejemanju odločitev in uresničevanju zastavljenih ciljev. Kot vemo, je obvladovanje teh veščin v družbi znanja pomemben dejavnik uspeha, vse pridobljene izkušnje pa dolgoročno pomagajo pri odločanju o nadaljnji izobraževalni, poklicni, karierni in s tem tudi življenjski poti.

 Natečaj je objavljen na: www.mojaizbira.si/natecaj2017. Sodelovanje je preprosto, saj morajo učenci le:

  1. z mobilnim telefonom, tablico ali fotoaparatom posneti čim bolj izvirno fotografijo osebe, ki opravlja nek poklic;
  2. napisati, kateri poklic predstavljajo s svojo fotografijo ter s pomočjo parih vprašanj sestaviti kratek razmislek o tem, ali bi ta poklic radi oz. lahko opravljali tudi sami in zakaj ja oziroma ne;
  3. do 20. novembra poslati fotografijo, sestavek iz 2. koraka ter izpolnjene prijavne obrazce na elektronski naslov: natecaj@ess.gov.si.

Vsak učenec lahko na natečaju sodeluje samo z 1 fotografijo (če pošlje več kot 1 fotografijo, se v ocenjevanje uvrsti samo prva poslana). Na fotografijah ne pričakujejo tehnične dovršenosti, ampak iščejo predvsem zanimive poklicne zgodbe.
Podelili bodo lepe praktične nagrade: 10 x otroški skiro, 10 x komplet odbojkarska žoga in frizbi, 20 x USB (16 GB), 20 x igralni komplet poklicnih kart, 20 x blok s pisalom in druge manjše praktične nagrade
Razglasitev rezultatov bo 24. novembra 2017, nagrajenci bodo obveščeni po elektronski pošti.
Najboljše izdelke bodo predstavili na spletnih straneh in družbenih medijih oz. drugih komunikacijskih kanalih ZRSZ in CPI, vsem sodelujočim bodo izdali priznanje za sodelovanje.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost