V soboto, 10. junija 2017, se je učenec 5. razreda BLAŽ KAUČIČ v spremstvu mentorice Mateje Vodenik udeležil slovesne razglasitve rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije.
Prireditev je potekala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.
Na prireditev pa so bili vabljeni vsi zlati nagrajenci, najuspešnejši mladi talenti med njimi tudi Blaž Kaučič, ki je dosegel 2.mesto na državnem tekmovanju iz Konstruktorstva – Konstruiranje z gradniki konstrukcijske zbirke za učence 2. triletje OŠ.
Častni pokrovitelj in slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Prireditev je vodil Nejc Šmit, s svojim nastopom pa nas je zabaval tudi Nipke in veliko drugih mladih talentov.
Pred samo prireditvijo pa smo si lahko v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma ogledali alejo tehniških in naravoslovnih fakultet ter drugih organizacij, na kateri so različne fakultete predstavile svoje programe, pripravile veliko verižnih eksperimentov, predstavitev različnih projektov in tudi muzeji so se predstavili. Fotografije so na ogled v galeriji.

Mateja Vodenik

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost