images (2)

16. septembra smo se pridružili 15. 000 mladim iz vse Slovenije, ki so tekli na 100 m. S tem smo pokazali, da se zavedamo pomembnosti, ki jih prinaša aktivno življenje otrok, mladostnikov in vseh ostalih ter tako predstavljali pozitiven zgled bodočim športnikom.

Izjemno smo ponosni, da so bili z nami športniki:

  • vedno nasmejan in pozitiven, g. Karl Vrbnjak, v mladih letih boksar, danes pa ultramaratonec, ki mu kilometri in leta ne predstavljajo nobene ovire,
  • njegova hčerka, ga. Eva Rojko, v mladosti atletinja, danes pod očetovim trenerskim okriljem tudi ultramaratonka,
  • ter g. Vlado Mauko, nogometaš, ki ga njegovi “fuzbalerji” opisujejo kot odličnega, nepopustljivega, borbenega in zelo poštenega športnika.

Ura pogovora, vprašanj, debate je minila kot bi trenil.
V uvodu je učenec, Jaka Rojko, predstavil športno pot svojega dedka, g. Karla Vrbnjaka. Mnogi niso vedeli, koliko truda, odrekanja in priprav je v življenju doživel naš gost. Soba, polna priznanj, medalij in drugih odličij je dokaz, da ni odnehal ob prvem porazu.
Gostje so učencem sporočili, da je za njih ukvarjanje s športom tako kot za nas dihanje. Vse stvari se povezujejo s športom. Zaupali so nam, kaj je tisto, kar jih tudi v največjih preizkušnjah vleče naprej. Kakšen ritual imajo pred tekmami … Koliko so tekmovalni in do katere mere je tekmovalnost “zdrava” …
O tem, da ne bi tekmovali pošteno, niso niti v sanjah pomišljali, saj s tem goljufamo samo sebe, so rekli. Eva, ki je med drugim tudi velika zagovornica in ljubiteljica živali (doma ima vsaj 10 zapuščenih in zavrženih mačk ☺) ter je vegetarijanka, nam je spregovorila tudi o prehrani športnika.
Vlado nam je zaupal, da se kot otrok veseli vsake tekme, da vselej preveri, ali je igrišče res dobro pripravljeno, pa tudi to nam je povedal, da na igrišče vedno stopi najprej z desno nogo.
Njihovo glavno sporočilo je bilo “vztrajaj” … Vztrajaj vedno in povsod, ne glede na to, s čimer se soočaš, naj bo to šport, učenje, igranje inštrumenta ali …

Hvala vsem trem, da ste bili z nami, nas opogumljali ter motivirali …
… sedaj pa si oglejte še fotografije teka 🙂

Zapisala: Petra Starovasnik Dumić

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost