Učenci 4. razreda smo letos imeli srečo, da smo lahko bili v šoli v naravi v CŠOD Burja v Seči, kjer smo imeli plavalni tečaj, naravoslovne in družboslovne dejavnosti ter likovne vsebine.Šola v naravi je potekala med 9. 5. in 13. 5. 2016.
V sklopu plavalnega tečaja smo po preverjanju plavalnih sposobnosti delali v treh skupinah po ustreznem programu ter individualno napredovali glede na svoj trud in prizadevnost.
Po naravoslovnem programu smo spoznavali primorsko rastje in živalstvo, soline, obiskali vrt kaktusov …
Fotografije so na ogled v galeriji.
V sklopu družboslovnih dejavnosti smo spoznali kulturnozgodovinske značilnosti mesta Piran ter obiskali akvarij, si izdelali  osebno izkaznico z »ogledalom« …
Ogledali smo si Forma vivo (razstava kipov na prostem), šivali vrečke z dišavnicami, izdelovali nakit …
Po večerih pa smo pridno pisali dnevnik šole v naravi, se rekreirali v fitnesu na prostem, šli na nočni pohod do Portoroža, se družili z učenci OŠ Jakobski Dol, brali knjigo Knjižničarka Mrcina v nadaljevanjih in še kaj, kar ni za vsaka ušesa.
Vse oz. večina  je šlo po načrtu, le vreme nam ni bilo preveč naklonjeno, kar pa nas tudi ni preveč oviralo. Skratka imeli smo se lepo, bilo je zanimivo in poučno, napredovali smo v plavanju,  sami smo poskrbeli za pospravljene sobe, pripravo pogrinjka in še marsikaj.

Zapisala: Majda Rojko

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost