V letu, ko obeležujemo 400 let smrti književnih velikanov Williama Shakespeara in Miguela de Cervantesa, nam je knjiga segla do srca in nas povezala.
V sredo, 20. aprila 2016, je na naši šoli potekala 4. tradicionalna BRALNA NOČ, ki je podaljšala delovni čas – bralni čas, vse do naslednjega jutra, ko smo z jutranjo jogo in z razdelitvijo potrdil zaključili načrtovane dejavnosti.
V uvodu nas je knjižničarka, ga. Zvezdana Zorec, popeljala v svet knjige in nam predstavila razstavo knjig in bralne možnosti v knjižnici, kjer je v ta namen pripravila prav posebne dejavnosti. Nadaljevali smo s srečanji po učilnicah, kjer smo učiteljice izvedle naslednje dejavnosti:

  1. S. Dumić, M. Vodenik (1. triletje): predstavitev življenja in dela pisateljice in igralke Dese Muck; branje in poustvarjanje zgodbic (Ko se želva izgubi, Kokoška velikanka).
  2. Rojko (2. triletje): predstavitev življenja in dela pisateljice in igralke Dese Muck; branje in pripovedovanje neumetnostnih besedil D. Muck (Na pot, Žur, Novi sošolec …),
  3. G. Peterka (3. triletje): Izražanje čustev skozi izkustveno igro vlog; svoboda zahteva odgovornost (delavnica); predstavitev življenja in dela Dese Muck; branje in bralno razumevanje (D. Muck: Pod milim nebom).

Po dobri večerji (palalačinke …) smo v telovadnici pod vodstvom učiteljice Mateje Vodenik izvedli štafetne igre:
Učenci so se po večerji sprostili in zabavali ob šaljivih štafetnih igrah. Tekmovalni duh je, kljub večerni uri in zelo okusni večerji, bil prisoten pri vseh učencih, saj je uspeh skupine odvisen od vsakega posameznega člana skupine.
Sledila je avtorska pravljica (legenda o negovskem gradu) za lahko noč, ki nam jo je na prav poseben način na grajskem dvorišču pripovedovala bivša ravnateljica, ga. Dragica Starovasnik. Bilo je nepozabno doživetje.
Pred spanjem smo se ohladili še s sladoledom. Sledilo je branje v spalnih vrečah z bralnimi lučkami vse do jutranjih ur, ko smo s prijetnimi vtisi nekateri tudi zaspali. Bralna noč in spanje v šoli bo marsikateremu od 37 prisotnih učencev še dolgo budilo prijetne spomine.
Z jutranjo jogo pod vodstvom g. Thomasa Čuka in z razdelitvijo potrdil ge. ravnateljice Slavice Trstenjak, smo zaključili načrtovane dejavnosti, ki jih je v fotografski objektiv ujela naša fotografinja, učiteljica Petra S. Dumić. Vabljeni k ogledu. Fotografije ;-)

»Bralni tim«- M. Vodenik, P. S. Dumič, J. G. Peterka, M. Rojko, S. Trstenjak

Berem, torej sem!

Branje je bistveno za tiste, ki težijo k temu, da bi se dvignili nad povprečnost. Jim Rohn

Zapisala: Majda Rojko

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost