V sedmem razredu smo se letos prijavili k projektu Vzgajajmo zelišča. Prvo uro nam je razredničarka predstavila projekt in podala navodila ter cilje, knjižničarka pa nas oborožila z vso potrebno literaturo. Povedati moramo, da je bilo zelo zabavno in poučno hkrati. Raziskovali smo različna zelišča, iskali pregovore, brali zgodbe, izdelovali plakate, iskali recepte … 

Ker imamo blizu šole še zeliščni park, smo si tudi tega podrobno ogledali. Nekaj zelišč smo sami prinesli v razred, tako smo jih lahko od blizu ne samo gledali, otipali ali ovonjavali, ampak iz njih naredili tudi nekaj praktičnega. Namreč, cvetove sivke smo posušili in jih nato posušene dali v vrečke iz blaga, katere smo tudi sami sešili. Vrečke smo še lepo porisali in vse skupaj je bilo lepo darilo za naše mame.

Ugotovili smo, da veliko zelišč poznamo in kar nekaj jih imamo na domačih vrtovih. Nismo pa vedeli, da se lahko iz njih izdela zelo veliko pripomočkov tako za v kuhinjo kot domačo lekarno. Kar pa je najpomembneje: delali smo v skupinah in se tako kot razred povezali.

Nekaj utrinkov najdete v galeriji. Sedmošolci

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost