V okviru Unesco projekta VZGAJAMO ZELIŠČA smo četrtošolci v mesecu novembru obiskali Pachamama center v Kunovi, kjer nas je skozi zeliščni vrt popeljala prijazna lastnica Perujka Luz Roschmann. Spoznavali smo znana in tudi manj znana zelišča kot je stevia, origano … V priročni trgovinici smo občudovali in vonjali ročno narejena mila in kreme z dodatki doma vzgojenih zelišč. Pogostili so nas  z različnimi čaji, prav tako iz zelišč z domačega vrta. V šoli pa smo naredili in tudi z užitkom zaužili zeliščni namaz, in sicer skutni namaz z drobnjakom.
V nadaljevanju smo raziskovali in brali o zdravilnih in osvežilnih učinkih različnih zelišč, še bolj nas je pritegnilo leposlovje, in sicer  je v bralnem kotičku bila najbolj brana  knjiga Polonce Kovač z naslovom Zelišča male čarovnice.
Po obisku zeliščnega parka v Negovi smo se lotili še izdelave herbarija zelišč (zbirka posušenih zelišč), kjer smo se prav vsi izkazali z lično izdelanimi zbirkami, ki nam bodo še dolgo v spomin na ta projekt in četrti razred. V kvizu o poznavanju zelišč smo se zelo dobro odrezali, saj nam poznavanje zelišč po vseh teh dejavnostih ni bilo tuje.  Z delom v tem projektu smo pridobili  vseživljenjska znanja, zelo uporabna tudi za zdrav življenjski slog. Fotografije so na ogled v galeriji.

Učenci 4. razreda

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost