Negovčani in vsi učenci in zaposleni na šoli smo zelo ponosni na naš znamenito rastišče narcis na pobočju negovskega gradu, ki vsako pomlad zacveti in pobeli grajski breg. Da bi te cvetlice še bolje spoznali smo se učenci 4. razreda z učiteljico angleščine Blanko Mlakar priključili mednarodnemu projektu iEARN z naslovom: Daffodils and Tulips (prevod: Narcise in tulipani). Tako smo v okviru projekta zadnji teden v novembru, podobno kot veliko drugih učencev po svetu, posadili čebulice narcis in tulipanov za šolo v travo. Naša naloga bo vsakotedensko spremljanje in beleženje zunanje temperature in čakanje na trenutek, ko bodo spomladi cvetlice pokukale na plan in zacvetele.
Nekaj fotografij iz sajenja si oglejte v galeriji.

iEARN je mednarodni svetovni izobraževalni program učencev vseh starosti in učiteljev, ki sodelujejo v najrazličnejših projektih, v katerih razvijajo komunikacijske spretnosti v različnih jezikih, uporabo IKT, spodbujajo sodelovalno učenje, skupinsko delo in obenem vplivajo na kvaliteto življenja na našem planetu.

Projekti zajemajo vsa področja pouka in življenja: kulturo, literaturo, naravoslovje in družboslovje, umetnost, jezike,… Vsak projekt vodi določena država in delo spletne skupnosti predstavi na spletni strani.

iEARN povezuje dva milijona vrstnikov v starosti od 4 do 21 let s celega sveta, ki:

  • prihajajo iz različnih kulturnih in jezikovnih okoljih,
  • z znanjem in izkušnjami vplivajo na spremembe za boljše življenje na tem planetu,
  • se naučijo več in bolje, ker sodelujejo skupaj izkustveno,
  • razvijajo kritično mišljenje in se učijo globalno,
  • sodelujejo v projektih, ki potekajo v 30 različnih jezikih, tudi v slovenščini.
(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost