V petek, 20. novembra,  smo izvedli na šoli vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane. Na tak način smo sledili smernicam, ki nagovarjajo vse, da se odločamo za zdrav način prehranjevanja. To pomeni, da vsak dan potrebujemo zajtrk, saj si z njim napolnimo energijo za delo, za miselne procese in za življenjske procese v našem telesu. Prav tako nas ta dan nagovarja k temu, da v naš jedilnik vključujemo čim več jedi iz naše lokalne bližine, še posebej je poudarek na biološko pridelanih živil. Najbolj zanesljivo domača hrana je iz vrtov vaših babic in mam.

Zato vam želim spet povedati, kako pomembno je, da se vi kot otroci naučite delati na vrtu, da pomagate pri domačih opravilih in se ob tem učite, kako lahko uživate ob delu v naravi in imete ob tem še dodatno plačilo: zdravo domačo hrano na krožniku. Morda vam je to v tem trenutku brez pomena in brezvezno nakladanje, lahko pa se zgodi, da me bo kdo izmed vas vseeno poslušal.

Ob slovenskem tradicionalnem zajtrku so se nam pridružili tudi posebni gostje. Še posebej smo veseli, da smo zajtrkovali skupaj z  županom, g. Stanislavom Rojkom, nekdanjo ravnateljico ga. Dragico Starovasnik, župnikom g. Marjanom Rola, s predsednikom KS g. Štefanom Pucko, s tajnico KS Negova ga. Marijano Habjanič ter z našimi predstavniki ČD Negova: ga. Alenko Kaučič, g. Jožetom Krambergerjem oz. čebelarjem Pepekom in  mladim čebelarjem g. Andrejem Prajndlom.

Zaužili smo povsem slovensko hrano:

Mleko je bilo s kmetije Roškar s Kokolajnščaka, maslo so pridelale Ljubljanske mlekarne iz slovenskega mleka, med je podaril čebelar Pepek, domač kruh je bil spečen pri Kaučičevih iz Lokavec, jabolka pa nam je podarilo sadjarstvo Senekovič iz Stare Gore.

Utrinke tega dne si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost