V ponedeljek, dan po Svetovnem dnevu zdravja smo tudi v 1.razredu namenili temu dnevu posebno pozornost.

Prvošolci so spoznavali pomen zdravega načina življenja, pridobivali znanja, stališča, veščine, ki jim omogočajo skrbeti za svoje zdravje, pojasnjevali pomen zdrave prehrane… Veliko smo se pogovarjali o skrbi za zdravje. Ugotovili smo, da moramo, če želimo biti zdravi, jesti zdravo hrano z veliko sadja in zelenjave, piti dovolj vode, se veliko gibati, skrbeti za osebo higieno ter seveda tudi počivati.

Iz Centra za krepitev zdravja ZD Gornja Radgona je preventivno dejavnost Skrbi za naše zdravje iz programa zdravstvene vzgoje otrok in mladostnikov izvedel predavanje gospod Primož Rakovec.

Največje veselje pa je bilo raziskovanje in urejanje našega kotička zemlje, visoke gredice kot prostor trajnostnega učenja, ki vključuje vztrajnost in potrpežljivost. Učence bom s praktičnimi pristopi v jutranjih urah spodbujala k zdravemu načinu življenja, saj se v jutranjih urah učenci sproščajo ob klepetu, opazovanju, pa tudi ob samem delu. Visoko gredico smo najprej prelopatili in naredili gredice. Obdržali smo večino zelišč, posadili nove rastline, katere so prinesli od doma: paradižnik, papriko, kumarice, bučke, lubenico, solato, jagode.  Vsakodnevno bomo šli pogledat kako rastejo naše rastline, jih bomo zalivali in pridno skrbimo za našo visoko gredico.

Dan smo zaključili prijetno utrujeno, polni novega znanja in spoznanja, da lahko veliko naredimo tudi sami, da ostanemo zdravi.

                                                                            Zapisala učiteljica 1.razreda Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost