Učenci I.VIO OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova in otroci vrtca smo se tudi v tem šolskem letu pridružili aktivnostim v okviru Evropskega tedna mobilnosti v času od 16. – 22.9.2023.

Naše tedenske aktivnosti so bile zelo pestre: poslušali in brali smo zgodbice na temo PROMET, izdelovali in zgibali smo različna prevozna sredstva in prometne znake, učili in peli smo pesmice, imeli smo prometni kino, izvedli opazovalni sprehod v bližnjo okolico šole in vrtca, igrali smo se na prometni preprogi in se vozili s poganjalcem na igrišču vrtca.

Zaključna dejavnost tedna mobilnosti je potekala v petek 22.9.2023: obiskal nas je gospod policist Boštjan Živko, ki je z učenci 2. in 3.  razreda obnovil znanje o pravilih obnašanja na cesti ter varni hoji v šolo. Z otroki vrtca in učence 1. razreda pa se je podal na kratki sprehod okrog šole in jih poučil o pravilni hoji ter prečkanju cestišča.

S prvošolci se je gospod policist pogovarjal o varnosti v prometu. Povedal jim je, da morajo prvošolci vsak dan na poti v šolo in iz nje nositi rumeno rutico, za boljšo vidnost ponoči pa uporabljati kresničko ali odsevnik. Spregovoril jim je o varni hoji in pravilnem prečkanju ceste. Z njimi je govoril tudi o vožnji v avtomobilu, kjer morajo vsi otroci sedeti v sedežu in biti privezani z varnostnim pasom. Učenci so zavzeto sodelovali v pogovoru in obljubili, da bodo upoštevali vsa pravila varnega obnašanja v prometu.

Zadovoljni smo zaključili ETM in si zadali, da bomo besede letošnjega slogana Evropskega tedna mobilnosti realizirali še večkrat v tem šolskem letu.

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Zapisala učiteljica Mateja Vodenik Pangeršič

 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost