Prvošolci so tudi v tem šolskem letu raziskovali in urejali košček zemlje, ter ustvarjajo svojo visoko gredico kot prostor trajnostnega učenja, ki vključuje vztrajnost in potrpežljivost, ne pa hitenja in površnosti. Tu se nadgrajuje znanje in ustvarja medpredmetno povezovanje. Razvijamo delavnost, preudarnost, vztrajnost, samodisciplino, vrednote, ki si jih učenci morajo privzgojiti. Naša visoka gredica nam je navdih za raziskovanje in šola za življenje.

Učence s praktičnimi pristopi v jutranjih urah spodbujam k zdravemu načinu življenja, saj se v jutranjih urah učenci sproščajo ob klepetu, opazovanju, pa tudi ob samem delu. K pouku v učilnico v šoli pridejo manj napeti, bolj mirni in motivirani za nove naloge. Prvošolci prihajajo v kotiček k visoki gredici tudi po pouku.

Visoko gredico smo najprej prelopatili in naredili gredice. Obdržali smo večino zelišč, posadili nove rastline, katere so prinesli od doma: paradižnik, papriko, kumarice, bučke, lubenico, solato.

Vsakodnevno gremo pogledat kako rastejo, jih zalivamo in pridno skrbimo za našo visoko gredico. Jezimo pa se tudi na polže, ki nam pridno jedi naše rastline. Fotografije na ogled v galeriji.

Zapisala učiteljica 1.razreda Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost