Tako smo naslovili letošnjo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je potekala v torek, 7. 2. 2023, v telovadnici naše šole. S prireditvijo smo počastili ustvarjanje ne samo našega največjega slovenskega pesnika, Prešerna, ampak tudi druge umetnike, ki s svojim ustvarjanjem bogatijo kulturo našega naroda.

Kulturo ves čas in že leta gojimo na naši šoli, prav tako tudi v vrtcu in delček nje so predstavili učenci in učenke ter otroci pod mentorstvom naših učiteljev in vzgojiteljic. Kultura so besede, pesmi, ples, umetnost, igra in še kaj. Na odru se je deklamiralo, pelo in plesalo. Uživali smo ob zvokih harmonike, kitare in klavirja. Priča smo bili prvi izvedbi impro predstave učenk literarnega kluba. Zaključili pa smo s pesmijo O, Vrba v izvedbi šolskega benda.

Zahvala za čudovito, kulturno in prešerno prireditev gre učiteljem in vzgojiteljicam za vodenje, pripravo in izvedbo vseh točk. Zahvala gre ostalim delavcem šole, ki so poskrbeli, da je prireditev tekla nemoteno. Velika, če ne največja, zahvala gre učencem in otrokom, saj brez njihovih sposobnosti in ustvarjalnosti prireditev ne bi bila takšna kot je bila. Tudi sceno so soustvarjali učenci na temo Zdravljice, ki je sama po sebi likovna pesem in ima obliko čaše. Zadnja zahvala gre Vrtnemu centru Kurbus iz Gornje Radgone, ki je poskrbel za lep barvni izgled našega odra.

Ne pozabite, ustvarjalnost se širi med ljudmi in neresnična umetnost ni nikoli ujeta v času in prostoru. Je svobodna in zato vedno brezčasna.

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost