V soboto, 7. januarja, smo se po novoletnih počitnicah učenci in učitelji OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, odpravili na  18. Trstenjakov pohod. Prireja se ga v spomin na našega rojaka in akademika dr. Trstenjaka, ki je luč sveta zagledal na Rodmoški domačiji pred 115-imi leti. Ta rodni dom je bil Trstenjaku posvečen kraj, saj se je rad vračal domov in med svoje prijatelje. Danes posvečamo premalo pozornosti ljudem, ki so za ljudi in za dobro sveta naredili velike stvari. Dobro bi bilo, da bi se jih ob določenih mejnikih spomnili, a se svet tako hitro vrti, da si tega časa ne vzamemo, ali pa si ga tudi ne želimo.

Na domačiji so učenci šole pripravili krajši kulturni programček, pohodnike pa so pozdravili nova županja ga. Urška Mauko Tuš ter predstavniki organizatorjev pohoda. Na vrh Rodmošc prihajajo skoraj leta in leta isti pohodniki, zato se tega srečanja še posebej veselijo, saj si zaželijo še obilo zdravja za novo leto. Okrepčali smo se še z domačimi dobrotami.

Za osnovnošolce je to obvezen šolski dan, saj je organiziran kot pohod. Udeležilo se ga je nekaj nad 90 učencev.  Najmlajši so imeli prilagojeno, skrajšano pot ( 1. in 2. razred), ostali pa so kar korajžno vzeli pot pod noge od šole, mimo Ivanjševske slatine do Rodmošc. Zato se zahvaljujemo vsem našim pogumnim učencem, ki so se pohoda udeležili in si niso iskali izgovorov. Na te smo še posebej ponosni.

Povezava do fotografij.

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost