Od 19. – 23. decembra 2022 so se učenci 6. razreda na Slivniškem Pohorju udeležili zimske šole v naravi s poudarkom učenja alpskega smučanja. Teden, ki so ga preživeli v lepo urejenem domu Planinka in smučišču Areh je hitro minil, dal pa jim je veliko novega znanja in veščin. Posebnih težav ni bilo, saj je večina učencev pridno sledila navodilom učiteljev. Smučanje na poledeneli progi na Piskru je bila potrditev znanja in veščin, ki so si jih v nadaljevalni šoli pridobili. Posebno doživetje je bil tudi »tek na smučeh«, ki izgleda preprosto, v resnici pa je zahtevna športna panoga. Kljub številnim padcem, med učenjem ni manjkalo smeha in zabave. Ko nismo smučali, smo počeli različne dejavnosti,  ki so se zaključile ob 20.30 uri. Učenci so se prvič srečali s  športnim plezanjem na nizki steni, izvedli smo orientacijo po karti v okolici doma, se »sprehodili«J do slapu Skalca, se mučili z zlaganjem soma kocke in se čudili optičnim prevaram.

Vreme na smučišču je bilo čudovito, sončno, kakšen dan tudi z razgledom na Maribor in Avstrijo. Ubežalo smo turobni megli v dolini.  Kljub utrujenosti in bolečinam so uživali, se imeli lepo, bili so dobre volje in nasmejani. Naučili so se veliko novih stvari in pridobili dragocene življenjske izkušnje.

In kaj so povedali učenci.

Vesna Pintarič, učitelj športa, spremljevalec

Teden smučanja bi še enkrat ponovili. Tukaj smo se naučili veliko novega.

To izkušnjo priporočamo vsem učencem.

V šoli v naravi nam je bilo zelo »fajn« in zabavno.

Že dolgo sem si želel/a, da se naučim smučati. V začetku mi je bilo zelo težko, potem pa je bilo iz dneva v dan lažje. Najprej sem se učil/a osnove in podrsavanja po eni smučki. Šli smo tudi na težjo progo.

Pri učenju smučanja sem imel/a vzpone in padce.

Meni je bilo »super«. Želel/a sem spoznati nov šport.

Ta ŠVN je izpopolnila moje napake pri smučanju.

Učenci 6.r, udeleženci zimske ŠVN

Ogled fotografij

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost