23. september je dan, ko Slovenija in šport v Sloveniji praznujta državni praznik. Slovenci smo športni narod, šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije, razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Ta dan so se šolska igrišča, športne dvorane in fitnes centri po celi državi napolnila z mladimi in vsemi, ki jim je šport blizu. Tudi na naši šoli smo v petek, 23. 9.,  izvedli športni dan. Vsi učenci in učitelji smo ta dan preživeli zelo razgibano ob različnih dejavnostih.

Učenci od 1. – 5. razreda so izvedli pohode v okviru programa Zlati sonček in Krpan. Podali se bodo na različne relacije in spoznavali geografske, turistične, zgodovinske in naravne znamenitosti Negove in njene širše okolice. Pohode so popestrili z elementarnimi, šaljivimi športnimi igrami in nogometom.

Učenci od 6.- 9. raz. so »športali« v pustolovskem parku Betnava v Mariboru. Park nudi pustolovščine na sedmih progah, ki so speljane na različnih višinah pod krošnjami dreves. Kaj vse so počeli in kako zelo so se zabavali, koliko poguma so morali zbrati za premagovanje ovir, lahko opišejo le sami. Veliko pa povedo tudi fotografije, ki so na voljo na tej povezavi.

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost