Učenci I.VIO OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova in otroci vrtca pri OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova smo se tudi v tem šolskem letu pridružili aktivnostim v okviru Evropskega tedna mobilnosti v času od 16.-22.9.2022.

Naše tedenske aktivnosti so bile zelo pestre: z Anjo Jaušovec smo preverili mobilnost telesa in se razgibali, poslušali in brali smo zgodbice na temo PROMET, izdelovali in zgibali smo različna prevozna sredstva in prometne znake, učili in peli smo pesmice, imeli smo prometni kino, izvedli opazovalni sprehod v bližnjo okolico šole in vrtca, igrali smo se na prometni preprogi in se vozili s poganjalcem na igrišču vrtca.

Zaključna dejavnost tedna mobilnosti je potekala v četrtek  22.9.2022, ko smo risali  s kredo na dvorišču šole, obiskal nas je gospod policist, ki je z učenci 2.,3. in 4. razreda obnovil znanje o pravilih obnašanja na cesti ter varni hoji v šolo. Z otroki vrtca in učence 1. razreda pa se je podal na kratki poučni sprehod okrog šole in jih poučil o pravilni hoji ter prečkanju cestišča. Zadovoljni smo zaključili ETM in si zadali, da bomo besede letošnjega slogana Evropskega tedna mobilnosti realizirali še večkrat v tem šolskem letu.

Fotografije so na ogled v galeriji.

Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost