Konferenca POGUM – krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovni šoli, Ljubljana 27.5.2022
V programu konference projekta POGUM smo se predstavile mreže osnovnih šol na Periskopu, ki je potekal ves čas konference in bil organiziran v spremljevalnih prostorih, med njimi je bila tudi naša šola.
Predstavitve so vključevale raznovrstne didaktične materiale, s katerimi so učitelji spodbujali razvoj podjetnostne kompetence pri učencih in so jih oblikovali v projektu Pogum.
Naša šola se je predstavila s primeri iz prakse:  z očarljivo dišečimi sivkinimi vrečkami učencev 1.razreda, lutko na kuhalnici učencev 2.razreda in punčkami iz cunj učencev 3.razreda, ter z avdiovizualno predstavitvijo našega dela v okviru projekta POGUM.
Posamezne predstavitve so vključevale interaktivni pristop z avdiovizualno podporo. Na nekaterih predstavitvah so sodelovali tudi učenci, ki so predstavili izkušnjo podjetnostne kompetence v praksi.
Izbor in način predstavitve rezultatov dosežkov šol vključenih v projekt POGUM je mavrica bogastva idej in njihovih uresničitev v praksi vseh sodelujočih šol, med njimi tudi naše šole.
S strani Zavoda RS za šolstvo smo prav vsi bili deležni pohvale za pripravo in izvedbo predstavitev primerov iz prakse, s katerimi smo obogatili zaključno konferenco projekta Pogum. Nekaj fotografij je na ogled v galeriji.
Zapisala Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost