Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Za otroke je tudi igralo, odrasli pa ga čedalje pogosteje uporabljamo ne le za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar pa moramo pri kolesarjenju  dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev.
Petošolci so danes, 24. maja 2022, uspešno opravili prvi pomembnejši izpit v življenju.
Kolesarski izpit je del učnega načrta v 5. raz. Vsako leto se nanj učenci pripravljajo zavzeto in z veliko mero odgovornosti. Kolesarski izpit je del učnega načrta in je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela izpita. Teoretični del so v marcu uspešno opravili preko spletnega portala Kolesar. Nadaljevali smo s praktičnim delom, ki je sestavljen iz usposabljanja na prometnem poligonu in vožnje po javnih prometnih površinah. Kljub začetnemu strahu, so z veliko vadbe napredovali in usvojili ustrezno znanje in spretnost.
Ob vzpodbudnih besedah policista PP Gornja Radgona, gospoda Boštjana Živka  je trema, ki so jo v začetku čutili učenci, bodoči novi kolesarji, hitro minila. Progo, kjer so opravljali izpitno vožnjo, so že prej dodobra spoznali, saj so jo velikokrat prevozili v manjših skupinah z mentorico kolesarskega krožka. Na izpitni vožnji so dokazali, da znajo zelo varno in pravilno ravnati  v  prometu. Ga. ravnateljica Slavica Trstenjak in g. policist sta pohvalila njihovo znanje in vsem čestitala za uspešno opravljen kolesarski izpit. Dejala sta, da morajo vedno dobro poskrbeti za lastno varnost. da so odgovorni v prometu in da upoštevajo svoje sposobnosti. Fotografije so na ogled v galeriji.

Kolesarjenje je zdravo, aktivno in prijetno – naj bo tudi varno!  Srečno.                                                                                                         

 

Vesna Pintarič; mentorica kolesarskega tečaja

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost