Vsaka štiri leta se najboljši športniki z vsega sveta pomerijo na poletnih ali zimskih olimpijskih igrah. Od 4. – 20. februarja potekajo že 24. zimske olimpijske igre, ki se odvijajo v Pekingu na Kitajskem.
Olimpijski duh smo začutili tudi z učenci 1. razreda, saj smo se v podaljšanem bivanju pogovarjali o tem, kaj predstavljajo olimpijski krogi, ogenj, katere discipline so vključene v zimske olimpijske igre, kaj prejmejo zmagovalci, … Spoznali smo tudi olimpijski maskoti in zastavo Kitajske. Z učenci smo nekatere discipline zimskih olimpijskih iger predstavili na likovno ustvarjalni način in okrasili pano na hodniku. Prisluhnili smo tudi zvočni pravljici Gingo in olimpijske igre, v kateri smo lahko slišali, kako zelo uspešni so naši športniki, kako premikajo meje in kakšne rezultate dosegajo. Učenci so s ponosom povedali, da tudi sami spremljajo olimpijske igre in navijajo za naše športnike.

»Vsak tvoj dan je čisto posebna tekma, na kateri se poteguješ za prvo mesto. Vsak dan je priložnost, da nekje napreduješ.«

Učiteljica podaljšanega bivanja Maja Bokan

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost