V naslednjih dneh  bomo spodbujali pisanje z roko in na različne načine opozarjali, da je potrebno več pisati z roko in ne le s tipkovnico, pisati čitljivo in biti ponosen na svojo pisavo, saj je izvirna in neponovljiva.
Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri.
Izbrani so ambasadorji Tedna pisanja z roko 2022. To so: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret.
Na šoli bodo v sklopu pouka potekale različne dejavnosti. V akciji lahko sodelujejo vsi učenci in delavci šole, krajani in tudi vi, spoštovani starši. Zbiramo rokopise, stara pisma in razglednice. Vabimo vse iz naše okolice, ki uporabljajo svinčnik in papir v fazi oblikovanja idej, da podprete pobudo.
Pišem, torej sem!

Jerica Golob Peterka

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost