Od 20. – 24. decembra 2021 so se učenci 6. razreda na Slivniškem Pohorju udeležili zimske šole v naravi s poudarkom učenja alpskega smučanja. Teden, ki so ga preživeli v lepo urejenem domu Planinka in smučišču Areh je hitro minil, dal pa jim je veliko novega znanja in veščin. Posebnih težav ni bilo, saj je večina učencev pridno sledila navodilom učiteljev. Smučali so tudi na Piskru, da prideš do tja, pa moraš že kar nekaj znati.  Posebno doživetje je bila tudi hoja s krpljami, prav tako so se prvič srečali s  športnim plezanjem na nizki steni.Vreme je bilo čudovito, z razgledom na Maribor in Avstrijo. Uživali so, se imeli lepo, bili so dobre volje in nasmejani. Naučili so se veliko novih stvari in pridobili dragocene življenjske izkušnje. Teden smučanja bi še enkrat ponovili. Fotografije so na ogled v galeriji.

Razredničarka Vesna Pintarič

In kaj so zapisali učenci.

Prišlo je ponedeljkovo jutro in 6. razred gre v šolo v naravi. Bil je teden pred božičem. Ob pol desetih nas je pri negovskem gasilskem domu pričakala učiteljica z velikim nasmeškom. Počasi so prihajali sošolci. Smuči in prtljago smi dali na avtobus in vožnja se je začela. Veliko smo se smejali, še več pa pričakovali. Ko smo prišli v dom, nas je že pričakalo prijazno osebje.  Razložili so nam, kakšna so pravila v domu. Najbolj nestrpno smo pričakovali učenje smučanja. Vsak dan smo dosegali boljše rezultate in se spopadali z novimi izzivi; pluženje, večje, manjše strmine, prelomnice, zavoji, sedežnica, sidra, krogci in vprašanje, kaj početi s palicami med smučanjem. Zadnji dan smučanja smo res že vsi čutili veliko utrujenost. V popoldanskem času smo imeli naravoslovne dejavnosti. Bili smo pravi gozdni detektivi, saj smo iskali živalske sledi v snegu, določali in spoznavali vrste dreves, iskali njihove plodove. Zraven smo se zabavali in bilo je veliko smeha, še največ, ko smo v domu ostali brez elektrike. Tudi to smo izkoristili sebi v prid. Šli smo se skrivalnice in še sreča, da obstajajo telefoni, ki so nam dajali toliko svetlobe, da smo lahko kartali. Imeli smo tudi nočni pohod z opazovanjem zvezd, se učili hoditi s krpljami, kjer je bilo veliko smeha, pa tudi naporno je bilo. Naše bivanje v domu smo zadnji večer zaključili s tombolo. Imeli smo se res lepo.
Špela

Meni je bila šola v naravi všeč. Naučili smo se smučati. Zelo rad smučam. Vozili smo se po različnih progah. Najbolj všeč mi je bila proga na Piskru. Na vrh smučišča smo se vzpeli s krogci, sidri ali sedežnico. Ko nismo smučali, smo počeli različne dejavnosti,  ki so se zaključile ob 20.30 uri.
Rene

Šola v naravi mi je bila všeč, ker je bil dober »hotel« J in dobra smučišča. Bil je lep razgled. Dejavnosti so bile zabavne. Najboljše smučišče mi je bil Pisker. Hrana je bila dobra. Zelo smo se zabavali.
Jakob

Na smučišču smo se najprej ogreli. Naučili smo se osnovne stvari pri smučanju (plug, zavoji, kako vstanemo, če pademo, vožnja z vlečnico). Na začetku je bil učitelj malo jezen, saj smo površno upoštevali njegova navodila in smo preveč padali. Ko smo prišli po smučanju v dom, smo imeli kosilo in uro počitka. V tem času so nekateri tudi zaspali. Popoldan smo imeli razne dejavnosti ((miselne igre, tombola, hoja s krpljami, nočni pohod, plezanje…). Pred večerjo nam je učiteljica dala telefone, da smo lahko poklicali starše.
Taj

Poleg zgoraj zapisanega so učenci še povedali:

Imeli smo prijaznega učitelja.

V petek gremo domov in je konec počitnic J.

Bilo je zabavno in s sošolci smo se hecali.

Naučil sem se smučati, kar sem si zelo želel. Bi sem zelo vztrajen.

Nestrpno čakam, da pridem domov, saj zelo pogrešam družino.

Šola v naravi mi je bila zelo všeč, saj smo se veliko družili.

Aleks, Žan, Lara, Denis, Miha, Tjaž

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost