Dnevi evropske kulturne dediščine so skupna akcija številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. Organizatorji vsako leto izberejo raznovrstne teme, s katerimi skušajo domači javnosti, Evropejcem in svetu predstaviti kulturno dediščino Evrope. Naslov letošnje teme je Dober tek!. S temo Dober tek! se pridružujemo aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Učenci 4. razreda so že konec septembra spoznavali čebelarstvo in z njim povezano kulturno dediščino. Učenci so imeli možnost preizkusiti tudi svoje kuharsko znanje. Po skupinah so s pomočjo literature raziskovali življenje čebel, panjske končnice, pregovore povezane s hrano in kuharske recepte (jedi in pojača, ki vsebujejo med). Skupaj so izdelali plakat z zanimivimi pregovori, panjskimi končnicami in imeni jedi, ki jih lahko pripravimo z medom. Ob koncu so se učenci posladkali z skutnim namazom z medom.

 

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost