V mesecu novembru so imeli četrtošolci dva zelo zanimiva dneva dejavnosti, preberite/poglejte v besedi in sliki, kaj vse so obiskali in počeli ob tej priložnosti.
V petek zjutraj, 5. novembra, smo se ob 7. 40 odpeljali z avtobusom v Gornjo Radgono. Imeli smo tehniški dan. Najprej smo obiskali zobozdravnika. Pregledal nam je zobe. Nato smo se odpravili v knjižnico, kjer smo pojedli tudi malico. Pot smo nadaljevali v muzej Špital. V muzeju smo si ogledali slike, predmete, orožje in pohištvo iz preteklosti. Vodička Katja nam je pripovedovala o življenju v preteklosti v naših krajih. Videli smo slike različnih  mostov na Muri.  Bilo je zelo zanimivo. Na poti do avtobusa smo si pogledali še Alejo velikih in spomenik »Nikoli več« ter razstavo v kulturnem domu. Ker je bila slaščičarna zaprta, si nismo mogli privoščiti sladoleda. Odpravili smo se do avtobusa, ki nas je odpeljal proti Negovi.
Žiga Haložan

Danes je bilo iti v šolo čisto drugače, saj smo se zjutraj učenci 4. in 5. razreda  z avtobusom odpeljali v ZD G. Radgona k zobarju. Bila sem vesela obiska svoje zobozdravnice, saj me je pohvalila, da imam res lepe zobke. Ko smo vsi končali z pregledom, smo se učenci 4. razreda odpravili ogledat muzej Špital. Tam je bilo zelo veliko razstavljene starine, raznih slik, kamnov, ki sem si jih z veseljem ogledala. Najbolj pa mi je bila všeč zibelka in voziček.  Škoda je bilo samo, da  nismo mogli na sladoled. Po ogledu muzeja, spomenikov in razstave smo se z avtobusom odpravili nazaj v šolo, bil je res zelo zanimiv dan.
Valentina Kaučič

Na dan slovenske hrane, ki smo ga obeležili  19. novembra in je  že enajstič potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, so učenci 4. r. v lastni organizaciji načrtovali in samostojno pripravili pogrinjek za slov. tradicionalni zajtrk in zajtrk s poudarkom na kulturnem uživanju hrane, utrjevanju pomena zajtrka in smernicah zdravega prehranjevanja. Po ogledu  dveh izobraževalnih videov in razgovoru je sledilo delo z besedilom po VŽNi strategiji z naslovom Jabolka, avtorice Marije Čuček, kjer smo izvedeli, za kaj vse so jabolka pravo zlato za naše zdravje, različne tegobe in nevšečnosti. Sledilo je praktično delo, in sicer priprava jabolk z orehi in medom za pečenje. V času pečenja so učenci izpolnili Hepkov test, z naslovom » Se prehranjujem zdravo?«, s katerim so ugotovili, kakšni je njihov življenjski slog, potrebujejo zdrave spremembe, morajo jesti več sadja in zelenjave oz. živijo zdravo. Za dober zaključek smo pojedli pečena jabolka, bila so tako dobra, da smo jih skoraj pozabili fotografirati.
Fotografije so na ogled v galeriji.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost