Predšolski otroci vrtca in učenci 1.razreda so v času od 15.11. do 17.11.2021, uspešno izvedli plavalni tečaj v Termalnem kopališču Bioterme Mala Nedelja pod vodstvom Plavalne šole Delfin.
Neplavalci so skozi igro pridobivali prve plavalne izkušnje. Plavalci pa so z zanimivimi igrami in vsebinami svoje plavalno znanje nadgrajevali. Skupen cilj vseh je bil varno in zabavno plavalno opismenjevanje pod vodstvom plavalnih učiteljev.Usvajanje plavalnega znanja je proces, ki se nadgrajuje v daljšem časovnem obdobju. Rast in razvoj posameznika pa zelo vplivata na dojemljivost učenja plavanja. V različnih razvojnih obdobjih otroci različno (enkrat lažje, drugič težje) usvajajo plavalne naloge.
Učenje plavanja je potekalo v majhnih homogenih skupinah, večinoma skozi igro in vadbo, plavalni učitelji pa so igre in vadbo prilagodili usvajanju plavalnih ciljev. To pomeni, da so bili vadeči med seboj primerljivi po plavalnem znanju in starosti. Skupini otrok je bil dodeljen vedno isti učitelj, ki je usmerjal njihov napredek skozi vse tri dneve plavalnega tečaja.
Otroci so bili zelo motivirani za usvajanje plavalnih vsebin in prav vsi so zelo napredovali v plavanju, ter uspešno zaključili plavalni tečaj.
Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost