Spoštovani starši!

Vlada RS je v petek zvečer, sprejela nov odlok. Na šole smo prejeli okrožnico Ministrstva za zdravje, da bomo lahko pripravili stvari, ki nas čakajo glede na nekatere spremembe. O vsem vas bomo pravočasno obvestili. V ponedeljek se pouk normalno nadaljuje v šoli.

Med drugim je bilo v okrožnici izpostavljeno,

  • da PCT pogoj po novem velja tudi za učence od 12. leta naprej(celotna predmetna stopnja); učenci se v tem tednu še zmeraj samotestirajo na domu;
  • da je za vse učence obvezno nošenje mask ves čas pouka, razen pri pouku športa (razen izjem, ki so navedene v odloku)
  • da so po novem dovoljenele kirurške ali FFP2 zaščitne maske (maske iz blaga niso več dovoljene); maske so obvezne v zaprtih prostorih in tudi zunaj, v kolikor ne moremo vzpostaviti varnostne razdalje 1,5 m;
  • da samotestiranje s HAG testi opravljajo vsi učenci(razen tisti, ki so preboleli ali so cepljeni), 3x tedensko, v prostorih šole – to določilo bi naj vstopilo v veljavo s 15. novembrom 2021.

Ker je še marsikaj nedorečenega, vas bomo o vsem še obveščali. Prosimo vas, da spremljate naša obvestila in tudi medije.
Prav tako vas ponovno prosimo, da tudi vi, starši, spoštujete epidemiološke pogoje in vstopate v zgradbo z masko. Če tega ne boste upoštevali, bomo žal morali glede vstopa v šolsko in vrtčevsko zgradbo poostriti vstopne pogoje. Situacija je resna, zato se je treba res zresniti.
Prijazen pozdrav in ostanimo zdravi.

Mag. Slavica Trstenjak, ravnateljica

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost