ČETRTEK

Po zajtrku smo imeli delavnico čarobni gozdiček. Nato smo šli nabirat školjke za zahvale. Po nabiranju školjk smo se učili za kolesarski izpit. Ko smo končali svoje delo, smo odšli na kosilo. Ko smo se najedli, smo šli na plavalni tečaj. Po plavalnem tečaju smo se 1h zabavali. Po zabavi smo šli izdelovat izdelke za zahvale. Po zahvalah smo odšli na plavalni tečaj. Tukaj pa se naš dan še ne konča. Na koncu dneva smo se seveda še umili in prebrali knjigo.
Lado Bratuša

Predzadnji dan smo pričeli tako kot vse ostale z jutranjim urejanjem, pisanjem dnevnikov in zajtrkom. Po zajtrku smo se odpravili na delavnice v čarobni gozdiček, kjer so se otroci učili različnih tehnik sproščanja. Sproščeni in z novo energijo smo se podali na plažo, kjer smo nabrali različne školjke, kamenčke in vejice, ki smo jih v nadaljevanju dneva uporabili. Opravili smo uro pouka za kolesarski izpit, odšli na kosilo in na prvi termin plavalnega tečaja. Popoldan smo pričeli z uro prostega časa, nadaljevali pa z izdelovanjem zahval kuharicam, čistilka, učiteljici Anji in učitelju plavanja. Po popoldanskem terminu plavalnega tečaja smo odšli na zasluženo večerjo, pod tuš in ob poslušanju zgodbe zaplavali v globok spanec.

SREDA

Zjutraj smo se prebuddili, se oblekli in si pospravili sobe. Nato smo šli na zajtrk, po zajtrku smo šli ven, kjer smo imeli po učno pot o rastlinah. Potem smo odšli na učno pot veveričke Hane. Potem smo imeli plavalni tečaj, nato kosilo po kosilu pa smo šli na ladjico v Koper. Po ladjici smo šli na večerjo. Potem smo se šli stuširat in na koncu še na kino.
Pia Gomboc

Sreda je bila polna dogajanja in dogodivščin. Začela se je kot vsi ostali dnevi z urejanjem, pisanjem dnevnika in zajtrkom. Po zajtrku sta sledili dve delavnici, na katerih smo spoznali rastlinstvo živalstvo in zgodovino Debelega rtiča. Ker nam to še ni bilo dovolj, smo se pred kosilom odpravili še na plavalni tečaj. S polnimi trebuhi smo se nato odpravili na ladjico, ki nas je odpeljala do Kopra. Tam smo si ogledali stari del mesta in luko. Sprehod ob obali smo združili še z nakupom sladoleda in spominkov. Navkljub napornemu dnevu, pa tudi po vrnitvi nismo lenarili, temveč smo se odpravili še na drugi plavalni tečaj tega dne. Izmučeni smo se podali na večerjo povrniti nekaj izgubljene energije in zvečer skupaj ob risanki potonili v spanec.

TOREK
V torek smo se zbudili, se preoblekli in šli na malico. Potem smo šli in imeli morje na dlani. Potem smo se šli kopat v morju. Po morju smo imeli plavalni tečaj, potem pa smo se hitro preoblekli in šli na kosilo. Po kosilu smo se zbrali in nam je učitelj povedal za urnik. Potem smo poklicali starše domov. Še enkrat smo imeli plavalni tečaj, potem pa smo se hitro preoblekli in šli na večerjo. Potem smo še enkrat imeli pijama parti s knjigo. Na koncu smo šli spat.
Nina Erdeljan

Torek je bil zelo razgiban. Pričali smo ga s pisanjem dnevnikov za prejšnji dan in seveda z dobrim zajtrkom. Po zajtrku smo se že začeli pripravljati na kolesarski izpit, ki nas čaka spomladi. Dan smo nadaljevali z zanimivo delavnico Morska obala na dlani, kjer smo iskali in spoznavali morske živali in rastline. Po končani delavnici smo se hitro odpravili na plavalni tečaj, iz plavalnega tečaja pa ponovno napolnit lačna usta. Počitek po kosilu nam je dobro del in dal nove energije za sprehod do Ankarana in sladkanje s sladoledom. Na poti iz Ankarana se nam je pridružil tudi plavalni učitelj, ki nas je pri bazenu tudi počakal za večerni plavalni tečaj. Izmučeni po napornem dnevu smo se zvečer še odpravili na večerjo, v sobe na nov prebran del knjige ter pod odejo na zaslužen počitek.

PONEDELJEK
Z učenci smo odšli na pot iz Maribora proti naši morski dogodivščini ob 6.30. Po dolgi a zanimivi vožnji z vlakom in avtobusom smo prispeli na naš cilj ob 12.00. Po uvodnem seznanjanju z okolico in namestitvijo v sobe, smo se odpravili na lov za zakladom. Po lovu na zaklad pa nas je že čakal prvi termin plavalnega tečaja, katerega so učenci nestrpno pričakovali. Po večerji smo se uredili, poklicali starše in se počasi pripravili na spanje z bralnim večerom. Domotožje smo pogumno premagali in počasi potonili v zasluženi spanec.

PONEDELJEK

  1. Prispeli smo z vlakom in avtobusom do Debelega rtiča.
  2. Razgledali smo se na okoli in šli smo do plaže.
  3. Prišli smo v hotel in se razpakirali.
  4. Poklicali smo starše in povedali, da smo varno prispeli.
  5. Šli smo na kosilo in jedli smo makarone.
  6. Imeli smo lov na zaklad.
  7. Na bazenih pa smo imeli 1h in 30min plavalnega tečaja.
  8. Za na konec pa smo imeli bralni večer.

Melissa Šlebinger, 5. r.

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost